• 18 Μαΐου 2024,

Στη Θάσο για ενημέρωση για την έμφυλη βία

 Στη Θάσο για ενημέρωση για την έμφυλη βία

Όπως ακριβώς ανακοινώθηκαν, έτσι και άρχισαν να υλοποιούνται. Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας για το πρόβλημα της έμφυλης βίας.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο Λιμένα αυτήν την εβδομάδα. Θα ακολουθήσει δεύτερη, την ερχόμενη εβδομάδα στα Λιμενάρια. Στο κείμενο που ακολουθεί δηλώνεται η ικανοποίηση για την επιτυχία της πρώτης ενημερωτικής δράσης:

«Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, η νομική σύμβουλος και η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καβάλας επισκεφθήκαμε για δεύτερη φορά το νησί της Θάσου προκειμένου να υλοποιήσουμε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Λιμένα για το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της έμφυλης βίας. Ένα βήμα πριν την ενηλικίωση οι μαθητές και οι μαθήτριες μας εντυπωσίασαν με τη σπιρτάδα τους και το οξύ τους πνεύμα!

Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση τους στην εισήγηση μας με τίτλο «Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά», μας ενθουσίασε και μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Η ένθερμη συμμετοχή τους, οι προβληματισμοί τους, οι στοχευμένες παρατηρήσεις τους και τα άκρως συγκινητικά μηνύματά τους, σίγουρα αποτελούν το κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο το ταξίδι μας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας του νομού μας.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον διευθυντή καθώς και τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του σχολείου, ιδιαιτέρως δε την κα Σιαμαντούρα Σωτηρία-φιλόλογο για τη σημαίνουσα συμβολή της στην κατάκτηση της γνώσης και της κατανόησης του φαινομένου. Κυρίως ευχαριστούμε τα νέα παιδιά που με προσήλωση και μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εισήγησή μας. Επόμενη στάση μας το Γενικό Λύκειο Λιμεναρίων Θάσου».

Διαβάστε επίσης