Στην Καβάλα και το Vranas Resort το 1ο Κύπελλο Sup – Κανόε/Καγιάκ 2021 (φωτογραφίες)

 Στην Καβάλα και το Vranas Resort το 1ο Κύπελλο Sup – Κανόε/Καγιάκ 2021 (φωτογραφίες)

Συνέντευξη τύπου για το 1ο Κύπελλο Καβάλας Sup – Κανόε/Καγιάκ 2021, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στην παραλία Vranas Resort, παραχώρησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας οι διοργανωτές.

Αρχικά, στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, κύριος Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή σας παρουσία. Με τον Χάρη Παλτόγλου μας συνδέει φιλία ετών οπότε γνωρίζω από πρώτο χέρι την πολύχρονη προσφορά του στο άθλημα του Ταεκβοντό και γενικά στον αθλητισμό. Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και να σας παρουσιάσουμε ένα καινούργιο θαλάσσιο άθλημα, το οποίο αποτελεί μόδα στο χώρο των watersports και δεν αποκλείεται να το δούμε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Μιλάμε για το Sup, η ελληνική του ονομασία είναι σανιδοκωπηλασία, το οποίο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και για αυτό ευθύνεται ο Χάρης Παλτόγλου.

Έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον και κατάφερε να το φέρει στην πόλη μας. Πριν από μικρό χρονικό διάστημα έγινε με μεγάλη επιτυχία μία παρουσίαση του Sup στο λιμάνι Απόστολος Παύλος. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πρώτη επίσημη διοργάνωση. Πρόκειται για το 1ο κύπελλο Sup και Κανόε – Καγιάκ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στην παραλία Vranas Resort και την ευθύνη θα την έχει ο ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας.

Όταν μας ζητήθηκε να συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση φυσικά και το αποδεχθήκαμε διότι σε τέτοιες πρωτοπόρες ενέργειες δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Δήμος μας. Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 80 αθλητές. Θεωρώ πως θα γίνει θεσμός καθώς ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό στην πόλη μας. Το Sup είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και μέσα από τη συμμετοχή τους στο κύπελλο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη μας…

Για το Sup δε χρειάζονται πολυδάπανες υποδομές, μπορεί να γίνει σε θάλασσα αλλά και ποτάμια… Κλείνοντας, θέλω να πω πως η φυσιογνωμία του αθλήματος ταιριάζει με την πόλη μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Παλτόγλου και τους χορηγούς της διοργάνωσης για την αμέριστη συμπαράσταση και την ουσιαστική τους στήριξη. Είμαι σίγουρος πως οι αγώνες θα στεφθούν με επιτυχία και θέλω να πιστεύω πως εμείς ως Δήμος θα έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην αναγνώριση αυτού του αθλήματος».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χάρης Παλτόγλου και δήλωσε:

«Από κοινού είπαμε να διοργανώσουμε το 1ο κύπελλο Sup και Κανόε – Καγιάκ στην Καβάλα. Είναι ένα πρωτοπόρο άθλημα και ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε – Καγιάκ. Το έχουμε εντάξει στο σύλλογό μας και έχουμε ξεκινήσει από πέρσι αυτήν τη διαδικασία… Οι προπονήσεις γίνονται στην παραλία του Vranas Resort και όποιος θέλει να ασχοληθεί μπορεί να γίνει μέλος στο σύλλογο… Θέλουμε να εξαπλωθεί το άθλημα στην Καβάλα καθώς είναι η ιδανική πόλη για θαλάσσια σπορ. Θα συμμετέχουν 80 αθλητές, οι οποίοι θα έρθουν από Θεσσαλονίκη, Βόλο, Γιάννινα, Μυτιλήνη και άλλες πόλεις… Φυσικά θα υπάρχουν 20-25 αθλητές από την Καβάλα, οι οποίοι ασχολούνται ένα χρόνο με το άθλημα…

Υπάρχει μία σανίδα σαν του surf και πρέπει να ανεβείς και να κάνεις κουπί. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες και σκοπός είναι να διανύσουν μία συγκεκριμένη απόσταση… Το άθλημα είναι για όλες τις ηλικίες από παιδιά μέχρι και πάνω από 50 χρονών. Έχουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό και για τους αγώνες αλλά και για την ασφάλεια των αθλητών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Καβάλας, τους τοπικούς φορείς επειδή υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία, το λιμενικό Καβάλας και συγκεκριμένα τον κύριο Βρύζα, τον συνδιοργανωτή μας ΑΣ Αετό Θεσσαλονίκης και τον δάσκαλο Μουστακαλή Στέλιο, ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά μας και ήταν ο άνθρωπος που μας παρότρυνε να ασχοληθούμε με αυτό το άθλημα.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον βουλευτή μας, κύριο Μακάριο Λαζαρίδη που στήριξε πάρα πολύ το σύλλογό μας. Τέλος, ευχαριστώ τους χορηγούς που μας πίστεψαν και τον ερασιτεχνικό όμιλο αλιέων για την πολύτιμη βοήθειά του…

Δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμασταν ναυαγοσώστες, ασθενοφόρο, υπεύθυνους COVID-19. Η ‘’ΛΥΔΙΑ’’ μας παραχώρησε αφιλοκερδώς ένα ασθενοφόρο. Να πούμε πως οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με πιστοποιητικά εμβολιασμού, rapid test και γενικά θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Παρόλο που ο χώρος είναι ανοιχτός θα υπάρχει είσοδος για να μπουν μέσα. Θα υπάρχει συνεργείο και η κυρία Τζαναβάρη θα κάνει rapid test για όποιον έχει ξεχάσει να κάνει».

Διαβάστε επίσης