Στην ουρά για τεστ! Περισσότερα από 200 rapid χθες στο Αμφιθέατρο

 Στην ουρά για τεστ! Περισσότερα από 200 rapid χθες στο Αμφιθέατρο

Από το πρωί μέχρι αργά χθες το μεσημέρι περισσότεροι από 200 άνθρωποι βρέθηκαν έξω από το φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου κι έκαναν το απαραίτητο για αυτούς rapid τεστ.

Ήταν κυρίως παιδιά, τα οποία σήμερα θα βρεθούν σε κατασκηνώσεις του Νομού. Συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Η μεγάλη προσέλευση οφείλεται στο ότι τα νέα γκρουπ των κατασκηνώσεων πρέπει από σήμερα να έχουν πρόσφατο και αρνητικό rapid τεστ. Απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ που ως γνωστόν κάνει δωρεάν τα τεστ, κάθε μέρα στο φουαγιέ. Μόνο που χθες η προσέλευση ήταν απρόβλεπτα μεγάλη κι έτσι όλα άργησαν αφού το συνεργείο του ΕΟΔΥ ήταν μόνο ένα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα περισσότερα από 200 τεστ βρέθηκε μόνο ένα θετικό περιστατικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πολίτης που βρέθηκε θετικός έκανε αμέσως μετά μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο. Το οποίο βρέθηκε αρνητικό.

Την Τρίτη 13 Ιουλίου η ίδια διαδικασία είχε τα εξής αποτελέσματα: Πρίνος Θάσου 51 αρνητικά τεστ. Φουαγιέ Αμφιθεάτρου Καβάλας 130 τεστ, 1 θετικό άνδρας 19 ετών. Χρυσούπολη 89 τεστ με 1 θετικό γυναίκα 48 ετών. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται γενικότερα και στην Καβάλα αυξάνουν τους πολίτες που κάνουν ή υποχρεώνονται να κάνουν rapid τεστ κι έτσι ο ΕΟΔΥ οφείλει να ενισχύσει τα συνεργεία του προκειμένου να εξυπηρετήσει ειδικά τα μικρά παιδιά.

*Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας χθες στο Αμφιθεάτρο κι επειδή υπήρξε συνωστισμός πολιτών, κλήθηκε να παρακολουθήσει και να επιβλέψει τα τεστ προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης