• 29 Απριλίου 2024,

Στην περιοχή Ιχθυόσκαλας μεταφέρεται και λειτουργεί το Υποθηκοφυλακείο- Συνέντευξη του Γιώργου Γραμμένου

 Στην περιοχή Ιχθυόσκαλας μεταφέρεται και λειτουργεί το Υποθηκοφυλακείο- Συνέντευξη του Γιώργου Γραμμένου

Με αφορμή την ενοικίαση από εταιρεία σουπερμάρκετ του μεγάλου ακινήτου δίπλα στο δικαστικό μέγαρο και την προοπτική να λειτουργήσει σε αυτό σούπερ μάρκετ 1.500 τετραγωνικών μέτρων, μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος.

Συμφώνησε ότι αν προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση θα υπάρχει πρόβλημα στο παρκάρισμα όσων εργάζονται ή επισκέπτονται συχνά το Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Γιώργος Γραμμένος γνωστοποίησε ότι το προσεχές διάστημα θα μεταφερθεί και θα λειτουργήσει σε νέο χώρο στην ίδια περιοχή -κοντά στην Ιχθυόσκαλα, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο-  το κτηματολογικό γραφείο Καβάλας.

Αυτή είναι μία ευχάριστη είδηση καθώς βρέθηκε επιτέλους ένας καινούργιος χώρος για το κτηματολογικό γραφείο (υποθηκοφυλακείο) που αναζητούνταν επί σειρά πολλών μηνών.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του ο Γιώργος Γραμμένος σχολίασε μιλώντας στην Πρωινή τις εξελίξεις στο Δήμο Καβάλας και την προσπάθεια μιας πρώτης συνεννόησης ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η συνέντευξη

Ερ: Δίπλα ακριβώς στο Δικαστικό Μέγαρο θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα ένα πολύ μεγάλο Σούπερ Μάρκετ, θα επηρεαστεί το Δικαστικό Μέγαρο πως; Στο χώρο στάθμευσης δεν θα μπορούν να παρκάρουν οι διάδικοι, δικηγόροι κτλ.

Απ: Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα μας διευκόλυνε το πάρκινγκ και ο ελεύθερος χώρος που υπάρχει στο κτίριο που είναι δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο. Σίγουρα θα υπάρξει ένα ζήτημα με την επισκεψιμότητα του Δικαστικού Μεγάρου και την εύρεση πάρκινγκ εφόσον ο χώρος ιδιωτικοποιηθεί και δεν επιτραπεί η στάθμευση άλλων αυτοκινήτων.

Εν πάση περιπτώσει όμως νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν στάθμευση στο προ Δικαστικού Μεγάρου χώρο, είτε εκεί στο δρόμο κάπως θα τακτοποιηθεί. Αρκεί να φύγουν τα βαρέα οχήματα τα οποία πολλές φορές σταθμεύουν εκεί και δημιουργούν ένα μικρό ζήτημα.

Σίγουρα όμως δεν θα είναι τόσο άνετη η πρόσβαση και στο πάρκινγκ όπως τώρα αν κλείσει όλος εκείνος ο χώρος που χρησιμοποιούμε σήμερα δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ερ: Να δούμε θα έχει και άδεια; Το τελευταίο καιρό με τα πάρκινγκ έχουμε πρόβλημα.

Απ: Είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί αν αρχίσουμε και ψάχνουμε μια- μια τις άδειες, νομίζω ότι δεν θα βρούμε πάρκινγκ στην Καβάλα.

Ερ: Γενικά φαίνεται να πιέζετε η λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου ή θα έπρεπε να έχει κάτι παραπάνω από το υπόγειο πάρκινγκ. Το οικόπεδο από την ανατολική πλευρά είναι ιδιωτικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Απ: Όχι είναι ιδιοκτησία. Το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των δικαστών και ενδεχομένως κάποιων δικαστικών υπαλλήλων. Δεν έχουν πρόσβαση στο πάρκινγκ του υπογείου οι πολίτες.

Έχουμε και ένα πρόβλημα εκεί με την γκαραζόπορτα. Η υγρασία ήταν αρχικά όταν πρωτολειτούργησε το Μέγαρο ένα σοβαρό πρόβλημα. Εν πάση περιπτώσει στεγανοποιήθηκε, δεν έχουμε προβλήματα πλημμύρας εκεί κάτω.

Σας είπα όμως ότι η πρόσβαση είναι περιορισμένη όποτε λειτουργεί η γκαραζόπορτα, γιατί τις περισσότερες φορές δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να μπει κανείς στο υπόγειο πάρκινγκ.

Ερ: Έτσι όπως δημιουργούνται οι συνθήκες τώρα, θα μοιάζει λίγο με το Νοσοκομείο όπου και εκεί ο χώρος στάθμευσης δεν επαρκεί και παρκάρουν γύρω, τριγύρω και απέξω. Κάπως έτσι το βλέπουμε με τα Σούπερ Μάρκετ δίπλα σας.

Απ: Σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα γιατί φανταστείτε τώρα ότι ο δρόμος δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο που παρκάρουμε αυτή τη στιγμή είναι και δρόμος κυκλοφορίας. Πρέπει να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα οχήματα στο συγκεκριμένο χώρο.

Θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι βολευτήκαμε όλο αυτό τον καιρό με αυτά τα ζητήματα και δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα του πάρκινγκ.

Θεωρούσαμε ότι η πρόσβαση και το πάρκινγκ ήταν εύκολη υπόθεση. Λάβετε υπόψη ότι σε λίγο καιρό εκεί κοντά θα μεταφερθεί και το υποθηκοφυλακείο και το κτηματολογικό γραφείο. Μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα μετακομίσουμε.

Θα πάμε εκεί σε ένα κτίριο δίπλα στη ΔΕΗ, στη σειρά της ΔΕΗ.  Θα εγκατασταθούμε σε ένα κτίριο, όπου ο ιδιοκτήτης μάλιστα ανέλαβε να το διαμορφώσει και να το παραδώσει έτοιμο προς χρήση το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υποθηκοφυλακείου και του κτηματολογικού γραφείου Καβάλας.

Είναι στον κάθετο δρόμο της ΔΕΗ. Εκεί που ήταν παλιά κάποια κέντρα διασκέδασης.

Ερ: Πόσα τετραγωνικά μέτρα βρήκατε εκεί για το γραφείο αυτό;

Απ: Είναι μεγάλος ο χώρος. Είναι πάνω από 500 τετραγωνικά. Θα καλύψει τις ανάγκες. Έχουμε και το υποθηκοφυλακείο Χρυσούπολης το οποίο μεταφέρθηκε εδώ στην Καβάλα. Προβλέπεται κάποια στιγμή όλα τα κτηματολογικά γραφεία να συνενωθούν σε ένα το οποίο θα έχει έδρα, την έδρα του κάθε νομού.

Με τη Θάσο έχουμε την ιδιαιτερότητα λόγω της απόστασης και των χαρακτηριστικών της περιοχής ότι δεν θα γίνει άμεσα αυτή η συνένωση. Θα πάει για πολύ αργότερα. Κάποια στιγμή θα πρέπει και το Κτηματολογικό γραφείο της Ελευθερούπολης να έρθει προς την Καβάλα.

Ερ: Ας αλλάξουμε θέμα. Στο Δήμο Καβάλας επιχειρείται μια προσπάθεια συνεννόησης κυρίως των δυο μεγάλων δημοτικών παρατάξεων της διοίκησης  και της κ. Τσανάκα όπως βέβαια και άλλων παρατάξεων όπως του κ. Παππά, του κ. Ποτόλια και του κ. Βογιατζή. Πως το βλέπετε; Θα έχει μέλλον αυτή η υπόθεση;

Απ: Πρέπει να έχει μέλλον για το καλό του Δήμου, των Δημοτών, των προβλημάτων τα οποία χρειάζονται αντιμετώπιση.

Πρέπει να έχει μέλλον. Από την πλευρά της παράταξης στην οποία ανήκω και εγώ υπάρχει η καλή διάθεση, υπάρχει η προθυμία για συνεργασία όχι στη διοίκηση με το μπερδεύουμε αλλά για συνεργασία και στήριξη κάθε προσπάθειας η οποία είναι προς το καλό. Έγινε μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα της τέως Δημάρχου με τον κ. Δήμαρχο.

Νομίζω ότι κάποιες παρεξηγήσεις λύθηκαν και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Κυρίως από την πλευρά του κ. Δημάρχου.

Νομίζω ότι υπήρξε μια συμφωνία ότι από εδώ και πέρα θα προχωρήσουμε σε ένα κλίμα λίγο  διαφορετικό, πιο συναινετικό, πιο ευγενικό να το πούμε έτσι και πιο καλοπροαίρετο.

Για να μπορεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει διότι το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η αντιπολίτευση μπορεί να ελέγχει τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δηλαδή να πραγματοποιούνται ή να μην πραγματοποιούνται.

Βέβαια ο νόμος ξέρετε μια, δυο ματαιώσεις συνεδριάσεων στην τρίτη απαιτείται μικρότερη πλειοψηφία, το 1/3 και μπορεί να συνεδριάσει αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα συνεδριάζει με τα θέματα τα οποία μπήκανε στην πρώτη συνεδρίαση, δεν μπορείς να βάλεις άλλα θέματα.

Διαβάστε επίσης