• 2 Μαΐου 2024,

Στην τελική ευθεία η επένδυση στο λιμάνι

 Στην τελική ευθεία η επένδυση στο λιμάνι

Μετά από μια γραφειοκρατική «διαδρομή» περίπου 8 ετών, φαίνεται πλέον στον ορίζοντα η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του μεγάλου εμπορικού κέντρου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».
Πρόκειται για το γνωστό πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Kavala Port Center».
Μια πρωτοβουλία του συμπολίτη επιχειρηματία Σωτήρη Γεωργούλια.
Ο φάκελος του έργου «ανέβηκε» πρόσφατα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπως προβλέπει η ισχύουσα διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, έχοντας πάρει ήδη την προβλεπόμενη προέγκριση.

Ο επιχειρηματίας που ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Πιστεύω ότι πλέον είναι θέμα λίγων εβδομάδων η έκδοση της άδειας. Εκτιμώ ότι θα εκδοθεί μέσα στο Καλοκαίρι. Αυτήν την ενημέρωση έχω από την Πολεοδομία Καβάλας. Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσει επι τέλους η διαδικασία έγκαιρα γιατί υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες-προθεσμίες σε άλλες παραμέτρους της επένδυσης».

Επίσης μας είπε σχετικά με την διαδρομή της επένδυσης από το 2012 έως σήμερα : «Πρέπει να σας πω ότι η διαδρομή των 8 ετών δεν ήταν περίπατος αλλά μια καθημερινή μάχη που έδινα μόνος για να κρατήσω ‘’ζωντανή’’ την επένδυση υποστηρίζοντάς την οικονομικά και επιχειρηματικά με τεράστιο και δυσβάστακτο κόστος μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, αν αναλογιστούμε τα όσα αρνητικά συνέβησαν από το 2012 μέχρι σήμερα στη χώρα μας, το οποίο περιβάλλον σε ότι μας αφορά επιβαρύνθηκε περαιτέρω από τις ιδιοτελείς παρεμβολές του κάθε παράγοντααλλά και από την γνωστή σε όλους μας γραφειοκρατία. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για 8 ολόκληρα χρόνια καθημερινού αγώνα και ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας».

Σχετικά τώρα με την επένδυση, αυτή θα λάβει χώρα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας κάτω από την χερσόνησο της Παναγίας, και θα είναι ύψους 3 εκ ευρώ (η μεγαλύτερη στην πόλη της Καβάλας τα τελευταία χρόνια).
Το KPC με τη λειτουργία του θα αναβαθμίσει το κεντρικό λιμάνι, ιδιαίτερα δε την περιοχή που βρίσκεται και θα επηρεάσει θετικά το εμπορικό κέντρο της πόλης και την Καβάλα γενικότερα.
Θα δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ήδη κάποιοι επιχειρηματίες κατοχύρωσαν θέσεις συνεργασίας, θα δημιουργήσει επίσης 80 νέες θέσεις εργασίαςκαι θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Αν δεν ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η εταιρεία ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ ΑΕ το KPC θα προλάβει να λειτουργήσει το Καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε επίσης