• 3 Μαΐου 2024,

Κατεδαφίζεται το καμένο παλαιό σπίτι κοντά στον κόμβο Φαλήρου

 Κατεδαφίζεται το καμένο παλαιό σπίτι κοντά στον κόμβο Φαλήρου

Η Πολεοδομία Καβάλας εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα άδεια κατεδάφισης για το ακίνητο που βρίσκεται στην αρχή της οδού 7ης Μεραρχίας (και Αγίας Λαύρας), απέναντι από το πολιτιστικό κέντρο του Πυθαγόρα.

Η άδεια αναφέρεται σε κατεδάφιση επικίνδυνου διώροφου κτίσματος με υπόγειο. Ταυτόχρονα προβλέπεται η κοπή δέντρων, τα οποία βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο. Δεν είναι γνωστή η συνέχεια που θα δοθεί στο ελεύθερο οικόπεδο που θα δημιουργηθεί, φυσικά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κατασκευής πολυκατοικίας. Ίσως μέσω αντιπαροχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ακινήτου αυτό κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920. Στο μεταξύ εγκαταλείφτηκε, άδειασε κι ήταν εστία μόλυνσης αφού διάφορα άτομα εισέρχονταν στο εσωτερικό του. Τον Απρίλιο του 2018 (ανήμερα της γιορτής του Πάσχα) εκδηλώθηκε φωτιά που το κατέστρεψε και το κατέστησε επικίνδυνο.

Η αιτία της φωτιάς δεν αποκαλύφθηκε ποτέ. Μάλλον είχε σχέση με την είσοδο στο ακίνητο άγνωστων ατόμων. Ευτυχώς η Πυροσβεστική απέτρεψε τότε τα χειρότερα μιας και δίπλα του υπάρχουν άλλες κατοικίες και πολυκατοικίες. Στη συνέχεια συντάχθηκε έκθεση επικινδύνου, σε συνέχεια της οποίας εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης.

Το κτίριο αν και προτάθηκε (το 2008) δεν χαρακτηρίστηκε διατηρητέο. Οι ιδιοκτήτες του είναι περισσότεροι από 10! Η έκθεση επικινδύνου σημειώνει ότι από τη φωτιά του Απριλίου του 2018 κατέρρευσε τόσο η στέγη όσο και τα μεσοπατώματα.

*Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από άδεια της Πολεοδομίας κατεδαφίστηκε σπίτι στην Δεξαμενή, στην οδό Αιμιλιανού. Στη θέση του θα κατασκευαστεί πολυκατοικία.

Διαβάστε επίσης