Στήριξη από παντού στην πρόταση της Σ. Αγγελούδη

 Στήριξη από παντού στην πρόταση της Σ. Αγγελούδη

Η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε για την πρόταση της Σαπφώς Αγγελούδη και συμφωνεί μ’ αυτήν. Πρόκειται για γραπτό κείμενο που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη, το οποίο για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στην Καβάλα την χρήση καπναποθηκών στην πλατεία Μακέδου.

Ο Βαγγέλης Παππάς δήλωσε για το θέμα χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Συμφωνούμε ότι οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου πρέπει να βρίσκονται μέσα στην πόλη. Δεν συμφωνούμε με τη χρήση του παλιού δικαστηρίου καθώς πρόκειται για ένα εμβληματικό κτήριο της πόλης. Είναι θετική η πρόταση της κ. Αγγελούδη διότι έτσι πάρουν ζωή οι καπναποθήκες, για τις οποίες δεν μπορούμε να ζητούμε να γίνουν όλες ξενοδοχεία. Αν χρησιμοποιηθούν οι καπναποθήκες του δημοσίου στην πλατεία Μακέδου θα πάρει ζωή η περιοχή. Μια περιοχή που κατά τη γνώμη μου είναι ιστορική, όπως ιστορική είναι και η περιοχή της Παναγίας. Η πλατεία Μακέδου είναι κατά την άποψή μου ένα δεύτερο ιστορικό κέντρο της Καβάλας. Η ιδέα της κ. Αγγελούδη είναι θαυμάσια και υλοποιήσιμη».

Ο Θόδωρος Μουριάδης χαρακτήρισε εξαιρετική την ιδέα της κ. Αγγελούδη έτσι ζήτησε να εργαστούν όλοι οι υπεύθυνοι ώστε να γίνει πράξη. Να μην χάσουμε την ευκαιρία, σημείωσε ο κ. Μουριάδης, εξηγώντας ότι μια ανάλογη αξιοποίηση των συγκεκριμένων καπναποθηκών στην πλατεία Μακέδου προβλέπεται στο γενικό πολεοδομικό σχέδιο.

Σύμφωνα με τον Κωστή Σιμιτσή η πρόταση της κ. Αγγελούδη είναι καλή αν και είναι δύσκολα υλοποιήσιμη. Πρέπει, τόνισε ο πρώην δήμαρχος, να συνεννοηθούν ο Δήμος Καβάλας, το Υπουργείο Οικονομικών και οι ιδιώτες για το μέλλον της περιοχής στην πλατεία Μακέδου. Πρότεινε μάλιστα να οργανωθεί μια μεγάλη ημερίδα που θα θέσει τα δεδομένα σε μια σειρά.

Ο Κώστας Κουνάκος παρατήρησε ότι για την υλοποίηση της πρότασης που κατέθεσε η κ. Αγγελούδη και γενικότερα για την αξιοποίηση των καπναποθηκών πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση και το πανεπιστήμιο να αναζητήσουν πρωτίστως τις κρατικές διαθέσιμες καπναποθήκες και τα κρατικά διαθέσιμα ακίνητα.

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε και η Σαπφώ Αγγελούδη. Εξέφρασε τη χαρά της για την αποδοχή της προτάσεώς της αν και δεν το περίμενε προσωπικά. Χαίρομαι, δήλωσε, διότι αποδέχθηκαν την πρόταση και οι υποψήφιοι δήμαρχοι. Η κ. Αγγελούδη συμπλήρωσε επίσης: «Πρέπει να αγωνιστούμε για τις καλές λύσεις. Τίποτε δεν είναι εύκολο. Δεν θα πρέπει να μας σταματούν τα εμπόδια. Πρέπει να τα ξεπερνούμε με τη βοήθεια της κοινωνίας».

 

Διαβάστε επίσης