• 19 Μαΐου 2024,

Στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Καβάλα κέρδισαν οι… Σέρρες!

 Στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Καβάλα κέρδισαν οι… Σέρρες!

Προχθές Κυριακή από το πρωί ως το απόγευμα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου του Διοικητηρίου, έγιναν οι εκλογές για το Ν. Καβάλας στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση αλλά το αποτέλεσμα απογοήτευσε τους υποψηφίους και τα μέλη του Ν. Καβάλας. Νίκησαν οι οικονομολόγοι των Σερρών! Αυτοί είχαν και θα έχουν την πλειοψηφία στο τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα η παράταξη της ΔΗΚΙΟ, παράταξη της ΝΔ.

Τα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά: Η ΔΗΚΙΟ έλαβε στο Ν. Σερρών 85%. Εκλέγει 4 έδρες. Όλες με Σερραίους. Δεν εκλέγεται κανείς υποψήφιος της ΔΗΚΙΟ στην Καβάλα. Στην κάλπη της Καβάλας πρώτευσε ο Γιώργος Σιμιτσής με 102 σταυρούς και δεύτερος ήταν ο Ηρακλής Καραβασιλείου με 73.

Στο Ν. Καβάλας ψήφισαν 320 μέλη του Οικονομικού Επιμελητήριου και τα αποτελέσματα: ΔΗΚΙΟ 115, ΠΔΣΟ (ΠΑΣΚΟ) 75, ΠΟΦΕ (λογιστές φοροτεχνικοί) 56, Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΚΚΕ) 7.

Οι έδρες του παραρτήματος μοιράζονται ως εξής (για το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας): ΔΗΚΙΟ 4 έδρες. Όλοι από το Ν. Σερρών. ΠΔΣΟ 2 έδρες. Από την Καβάλα εκλέγεται ο κ. Γ. Χριστοδουλίδης που ήρθε πρώτος στην κάλπη του διοικητηρίου. ΠΟΦΕ 1 έδρα.

Εκλέγεται ή ο Χριστόφορος Πατέλης ή ο Δημήτρης Καρατσιώρας. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για την Ανατολική Μακεδονία αλλά μια μόνο υποψηφιότητα για την κεντρική διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητήριου.

Διαβάστε επίσης