• 13 Μαΐου 2024,

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η λειτουργία του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη»

 Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο η λειτουργία του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ συζητείται θέμα που έχει σχέση και με την ΠΕ Καβάλας και με τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη».

Η Οικονομική Επιτροπή πρέπει να αποφασίσει το δικηγόρο εκπρόσωπο της Περιφέρειας ΑΜΘ στη συζήτηση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας προσφυγής που αφορά τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης. Συνέχεια μιας ιστορίας και μιας διαμάχης που διαδραματίστηκε στην πόλη μας το 2020 και το 2021. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρηματιών Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων επέμενε τότε ότι ο χώρος στάθμευσης «Ροδόπη» λειτουργεί παράνομα. Κατήγγειλε τη διαδικασία λειτουργίας του κι έτσι προσωρινά ο χώρος έπαψε να λειτουργεί. Σταδιακά αποσφραγίστηκε, απέκτησε βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας. Το Νοέμβρη του 2021 η Πανελλήνια Ένωση προσέφυγε στο Διοικητικό δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας και η απόφαση (του τότε Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας) αποσφράγισης. Η προσφυγή θα συζητηθεί 20 Ιούνη στο δικαστήριο κι η Περιφέρεια ΑΜΘ πρέπει να είναι παρούσα ώστε να παρουσιάσει τις απόψεις της. Αντίθετες με αυτές της προσφυγής. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αύριο θα αποφασιστεί με ποιον δικηγόρο θα είναι παρούσα. Προτείνεται δικηγόρος Καβάλας.

Η προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης κτλ είναι γραμμένη με τα δεδομένα που ίσχυαν το Φθινόπωρο του 2021. Σε πολλά σημεία της υπερβολική, όπως για παράδειγμα στο ότι αναφέρει ότι ο χώρος στάθμευσης λειτουργεί χωρίς προσωπικό. Είναι αυτοεξυπηρετούμενος. Γεγονός που φυσικά και δεν ισχύει όπως αναφέρεται.

Για να υπάρξει η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας από τη Δ. Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας υπήρξαν κάποιες αλλαγές, βελτιώσεις, τήρηση της νομοθεσίας κτλ. Οι οποίες στην προσφυγή δεν λαμβάνονται υπόψη. Όσο για το ότι πρόκειται για έκταση πλατείας και όχι χαρακτηρισμένο χώρο στάθμευσης, υπάρχει σε εξέλιξη η πρωτοβουλία απαραίτητης αλλαγής. Με τις γνωστές από τότε δράσεις του Δήμου Καβάλας.

Πάντως επειδή όλα αργούν, εφόσον όντως η προσφυγή συζητηθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, θα αργήσει και η απόφαση του δικαστηρίου. Ο βασικός ισχυρισμός της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών Αυτοκινήτων είναι ότι ο χώρος στάθμευσης «Ροδόπη» λειτουργεί παράνομα επηρεάζοντας τον ανταγωνισμό, θίγοντας τα μέλη της Ένωσης στην Καβάλα. Χωρίς να αναφέρεται ποια είναι αυτά. Αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ αν και πολλοί υποψιάζονται ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούνταν ή συνεχίζουν να ενοχλούνται. Όπως επίσης ποιοι ακόμη υποστηρίζουν θερμά αυτές τις ενοχλήσεις.

Διαβάστε επίσης