Στο Εντευκτήριο του ΦΟΚ για την γιορτή και την πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση

 Στο Εντευκτήριο του ΦΟΚ για την γιορτή και την πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση

Στο Εντευκτήριο του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου εσπερινός για τη χθεσινή γιορτή, Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης.

Με την ευκαιρία οι Φυσιολάτρες ανέβηκαν πρώτη φορά για το φετινό φθινόπωρο στο Φυσιολατρικό Όμιλο. Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Από πλευράς επισήμων είδαμε τον Σωτ. Παπαδόπουλο, τον Αν. Τσουρουκίδης και τον Αρχ. Γρανά.

Οι εκπρόσωποι του Φυσιολατρικού Ομίλου ικανοποιήθηκαν από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ακόμα και νέων ανθρώπων. Ο καιρός θύμιζε περισσότερο άνοιξη, ενώ οι εγκαταστάσεις του ΦΟΚ ήταν περιποιημένες. Εκεί ήτανε επίσης πρώην Πρόεδροι του Ομίλου, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι άλλων τοπικών συλλόγων.

Για μία ακόμη φορά προκύπτει η ανάγκη να συντηρηθεί ο δρόμος 2 περίπου χιλιομέτρων, από τον Άγιο Σίλα μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΦΟΚ.

Ο δρόμος έχει υποστεί μεγάλη φθορά. Σύντομα δεν θα είναι βατός.

Μετά το τέλος του εσπερινού στην εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στο Εντευκτήριο, ακολούθησε αγιασμός για τη νέα φυσιολατρική περίοδο. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΦΟΚ Μπ. Χαϊνάς, είπε μεταξύ των άλλων το εξής: «Ο Φυσιολατρικός Όμιλος με το νέο εξάμηνο πρόγραμμά του, προσπαθεί να δώσει διέξοδο σε όλους εμάς που δουλεύουμε καθημερινά και πρέπει ν΄ ανεχόμαστε τις παραξενιές κάθε προϊστάμενου, κάθε συναδέλφου, κάθε πελάτη, ψάχνουμε στιγμές απελευθέρωσης, μακριά από αυτά που μας αγχώνουν. Σε όλους εμάς που μεγαλώνουμε παιδιά, εγγόνια, ψάχνουμε την ευκαιρία να βρεθούμε έστω και για λίγες ημέρες μακριά τους, για μια μικρή ανάπαυλα. Σε όλους εμάς που η κρίση έχει κάτσει για τα καλά στο πορτοφόλι μας και στη ζωή μας.

Σας κάνω γνωστούς του περιπάτους και τις εκδρομές της επόμενης περιόδου:

-23 έως 25 Σεπτέμβρη εκδρομή στην Βάλια Κάλντα.

-Κυριακή 15 Οκτώβρη στο δασικό χωριό Παγγαίου.

-Κυριακή 28 – 30 Οκτώβρη τριήμερη εκδρομή, Ελάτη, Περτούλι, Λίμνη Πλαστήρα.

Προγραμματίζουμε επίσης να επισκεφτούμε τη Μεσορόπη, να περπατήσουμε μέχρι τη Μουσθένη.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο Δ. Τσανάκα και τις υπηρεσίες του Δήμου για τη συνδρομή τους για την αξιοποίηση του γύρω χώρου, όπως επίσης και τους ιερείς που ήταν σήμερα μαζί μας και τέλεσαν τον πανηγυρικό εσπερινό με αρτοκλασία και τον αγιασμό για τη νέα φυσιολατρική περίοδο».

Διαβάστε επίσης