• 28 Μαρτίου 2024,

Στο Κοκκινόχωμα το τελευταίο φιλικό τεστ με Μακεδονικό – Προβληματίζουν τα τελευταία… 0-0 τον Παύλο Δερμιτζάκη

 Στο Κοκκινόχωμα το τελευταίο φιλικό τεστ με Μακεδονικό  – Προβληματίζουν τα τελευταία… 0-0 τον Παύλο Δερμιτζάκη

Αν εξαιρέσουμε τα ματς Κυπέλλου της ΕΠΣΚ που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης, ο ΑΟΚ έχει να σκοράρει σε επίσημα και φιλικά ματς από τη νίκη επί της  Δόξας Βώλακα(Α` κατηγορία Δράμας) .  Πριν επίσης είχε σκοράρει στο φιλικό με την Κ-20 του ΠΑΟΚ και  στον τελικό του Σουπερ Καπ της ΕΠΣΚ με τον Κεραυνό Πέρνης.

Εχει μείνει άσφαιρος στις αναμετρήσεις με τον Πανδραμαϊκό στον Βώλακα, στο ματς Κυπέλλου με τον ΑΣ Γιαννιτσών στο «Ανθή Καραγιάννη», με τον Αετό Ορφανού στο Οφρύνιο, με τη Δόξα Δράμας στο «Ανθή Καραγιάννη» και με τον Κεραυνό Πέρνης στην Κεραμωτή.

Στο μεσοαμυντικό κομμάτι ο ΑΟΚ παίρνει καλό βαθμό.  Δεν δέχεται φάσεις για γκολ. Ακόμη και με τη Δόξα Δράμας απειλήθηκε ελάχιστα.

Από εκεί και πέρα το πρόβλημα έχει να κάνει με τη δημιουργία κλασσικών ευκαιριών.

Με τα Γιαννιτσά είχε φάσεις στο πρώτο μέρος όμως  δεν πέτυχε κάποιο γκολ για να προηγηθεί στο σκορ, κυρίως με τον Βαλαβανόπουλο.   Με τον Αετό Ορφανού απείλησε ιδιαίτερα προς το τέλος όταν είχαν γίνει πολλές αλλαγές και από τις δυο ομάδες.   Με τη Δόξα Δράμας σίγουρα είχε μια δυο καλές ευκαιρίες, με τον Κροάτη Γιατσβίνοβιτς.  Με τον Κεραυνό Πέρνης απείλησε μόνο με τα φάουλ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου.

Δεν είναι επίσης κακός στην κατοχή της μπάλας ενώ στις στημένες φάσεις ο Παπαδόπουλος και ο Γιατσβίνοβιτς είναι δυο εξαιρετικά όπλα.

Με τον Κεραυνό Πέρνης ο Δερμιτζάκης ξεκίνησε στο επιθετικό κομμάτι με πλάγιους τους Τσούτση, Γιατσβίνοβιτς και σέντερ φορ τον Γεμιστό.

Επιθετικό χαφ τον Παπαδόπουλο και δυο αμυντικούς μέσους Γαβριηλίδη, Κέρθι. Στο β` μέρος άλλαξε τη διάταξη.  Χρησιμοποίησε σέντερ φορ τον Βαλαβανόπουλο, επιθετικό χαφ τον Γεμιστό και δυο αμυντικούς μέσους τον Παπαδόπουλο με τον Κέρθι. Προς το τέλος έπαιξαν πλάγιοι ο Μπλιός δεξιά και ο Ντουρτμές αριστερά.  Σε ορισμένα ματς έπαιξε πλάγιος ο Χατζηκυριάκου αλλά και σέντερ φορ ο Αδαμάκης που έχει σκοράρει σε μεγάλο βαθμό στους αγώνες Κυπέλλου.   Ο Μπλιός έχει παίξει και πλάγια στα δεξιά της άμυνας.

Τι μπορεί να περιμένει ακόμη ο ΑΟΚ; Είναι ο Αργύρης Μπαρέτας που όμως είναι σίγουρο ότι δεν υπολογίζεται για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Οπότε ο Παύλος Δερμιτζάκης καλείται να βρει λύσεις με τους παίκτες που έχουν ήδη παίξει στα φιλικά και στα δυο επίσημα.

Παίκτες που μπορούνε σίγουρα να  ανεβάσουν την απόδοση τους εκτός του ότι το γκολ είναι και μια συλλογική προσπάθεια.

Σε περίπου δυο εβδομάδες που θα έχουμε την πρώτη σέντρα ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά προς το καλύτερο βάση δουλειάς.

Στο Κοκκινόχωμα το ματς με Μακεδονικό

Στο Κοκκινόχωμα στις 4 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το τελευταίο φιλικό τεστ πριν το πρωτάθλημα  του ΑΟΚ με τον Μακεδονικό.

Οι δυο ομάδες ξεκινάνε με εκτός έδρας αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και κρίθηκε σκόπιμο να μην παίξουν στις έδρες τους. Βέβαια ο ΑΟΚ εκ των πραγμάτων και  λόγω επανασποράς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το «Ανθή Καραγιάννη».

Ζουν  ιστορικές στιγμές ο Απόλλωνας Παραλιμνίου και ο Αρης Αβάτου

Η πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου είναι μια ιστορική στιγμή. Η Σερραϊκή ομάδα απέκλεισε στα πέναλτι τον Αιγινιακό.

Η σύνθεση του Απόλλωνα Παραλιμνίου με τον Αιγινιακό ήταν η εξής:

Γουναρίδης, Δ. Τριανταφύλλου, Τσαούσης, Κουτζαβασίλης, Μερεσιώτης, Κ. Τριανταφύλλου, Λιάρας (57’ Λαζαρίδης), Δέντσας, Ζυγκερίδης (103’ Παναγιωτίδης), Κεχαγιάς (74’ Μπονέρης), Μουτεσίδης.  Τα νέα πρόσωπα είναι στη βασική ενδεκάδα, ο Κεχαγιάς στη θέση του Ναλμπάντη και ο Ζυγκερίδης στη θέση του Γαίδαρτζή.  Επίσης νέα πρόσωπα είναι ο Λαζαρίδης και ο Μπονέρης που έπαιξαν σαν αλλαγές στο παιχνίδι. Ο Λαζαρίδης έχει περάσει από το Νέστο και ο Μπονέρης από το Βυζάντιο.    Ο πρώην του ΑΟΚ Τάσος Δέντσας αγωνίστηκε 120 λεπτά όπως και ο Γουναρίδης που ήταν στον ΑΟΚ πριν πολλά χρόνια στην εποχή Ψωμιάδη.

Επίσης και ο Αρης Αβάτου προκρίθηκε στους ομίλους αφήνοντας έξω την ομάδα του Πλατανιά στα πέναλτι. Στον πάγκο του Αρη Αβάτου ο πρώην προπονητής του ΑΟΚ Γιώργος Μαραντάς ενώ στην ενδεκάδα που έπαιξε με την ομάδα της Κρήτης ξεκίνησαν οι πρώην του Νέστου: Αμουτζάκης, Σαρηγιαννίδης, Κουτσούμπας, Κούτρας.  Ο Μαραντάς χρησιμοποίησε την ακόλουθη ενδεκάδα:

Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουνταγκίδης, Μίλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Σαρηγιαννίδης, Δόντσος (64’ Ψεμματάς), Κοτόπουλος (102’ Βαφειάδης), Γκέκας (75’ Σιχλοιμίρης), Μελισσόπουλος Μ.  Σε σχέση με πέρσι νέο  πρόσωπο είναι ο Κύπριος  στόπερ Μίλερ από τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Αλλαγή έπαιξε ο Σιχλοιμίρης που επίσης πέρσι αγωνιζόταν στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.  Οι υπόλοιποι ήταν στο ρόστερ του Αρη Αβάτου και πέρσι.

 

Διαβάστε επίσης