• 4 Μαΐου 2024,

Στο Παληό η νέα τουριστική επένδυση

 Στο Παληό η νέα τουριστική επένδυση

Έντονες είναι οι συζητήσεις, στηριγμένες σε μία φήμη, που φαίνεται ότι έχει βάση. Πρόκειται για μία ακόμη τουριστική επένδυση που δρομολογείται αυτό το διάστημα ή θα δρομολογηθεί τη φθινοπωρινή περίοδο.

Το ακίνητο που εμπλέκεται στις φήμες, είναι μεγάλο, προνομιακό, δηλαδή παραλιακό και βρίσκεται στον οικισμό του Παληού. Λειτουργεί ήδη με διπλό τουριστικό χαρακτήρα. Αυτό το ακίνητο φημολογείται ότι πουλήθηκε σε αλλοδαπό επιχειρηματία, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε για την απόκτηση του ακινήτου ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τα σχέδιά του έχουν σχέση με την τουριστική δραστηριότητα.

Θα ανακαινίσει και θα λειτουργήσει ενοικιαζόμενα δωμάτια, έως 15 τον αριθμό. Το ακίνητο περιγράφεται ως δύο ορόφων και βρίσκεται στο Παληό. Η πώλησή του ήταν μια διαρκής διαπραγμάτευση στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Προηγήθηκαν αγοραπωλησίες κατοικιών στο Παληό, τη Νέα Ηρακλείτσα και τη Νέα Πέραμο, ενώ πρόσφατα για τουριστικούς λόγους ιδιωτικοποιήθηκε και το σπίτι του στρατηγού.

Αρχικά οι Βούλγαροι, στη συνέχεια και οι Τούρκοι, επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα κοντά στη θάλασσα δίνοντας προτεραιότητα σε κάτι έτοιμο. Ένα σπίτι, ένα μεγαλύτερο ακίνητο, που επιθυμούν αφού το αγοράσουν να το ανακαινίσουν. Δηλαδή, δεν επιθυμούν να αγοράσουν γη ή οικόπεδα. Επειδή έχουν ενημερωθεί ότι εάν αγοράσουν οικόπεδα τότε θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως και δύο χρόνια προκειμένου να εγκριθεί από την πολεοδομία Καβάλας η οποιαδήποτε οικοδομική άδεια.

Εντωμεταξύ, οι επαγγελματίες του δήμου Παγγαίου, που ζήτησαν ενίσχυση του προσωπικού της πολεοδομίας, μια πρωτοβουλία που έλαβαν στην αρχή του καλοκαιριού, διαπιστώνουν ότι οι προσπάθειές τους δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι οι άδειες καθυστερούν μέχρι και δύο χρόνια μέχρι να λάβουν έγκριση.

Διαβάστε επίσης