• 19 Απριλίου 2024,

Στόχος αναθεωρημένης τουριστικής προβολής της Καβάλας: Ελλάδα- Βαλκάνια- Κύπρος

 Στόχος αναθεωρημένης τουριστικής προβολής της Καβάλας: Ελλάδα- Βαλκάνια- Κύπρος

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Έγινε με τηλεδιάσκεψη, στην οποία δεν είχαν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε το αναμενόμενο δηλαδή αναθεώρηση της τουριστικής προβολής με νέους στόχους τον εσωτερικό τουρισμό (Ελλάδα), τις χώρες της Βαλκανικής και την Κύπρο.

Η εισήγηση που είχαν μπροστά τους τα μέλη της επιτροπής επί της οποίας έγινε συζήτηση, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:  «Σε πρώτη προτεραιότητα τοποθετούμε τον εγχώριο τουρισμό και αυτό διότι άμεσα  θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη στον τουρισμό καθώς δεν επηρεάζεται από περιορισμούς μετακινήσεων.

Σε δεύτερη προτεραιότητα τοποθετούμε τις Βαλκανικές χώρες και ειδικά την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Σε τρίτη προτεραιότητα τοποθετούμε την Κύπρο και το Ισραήλ».

Σε άλλο σημείο της η αναθεωρημένη πρόταση περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:  «Διοργάνωση δυο συνεντεύξεων τύπου, μία σε Αθήνα και μια στην Κύπρο για την παρουσίαση του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και εν γένει του προορισμού. Στη συνέντευξη τύπου θα προσκληθεί πλήθος δημοσιογράφων έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου όπου ο Δήμαρχος θα παρουσιάσει την ενέργεια Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας και του Συνδέσμου των Ξενοδόχων, με την διάθεση δωρεάν δωματίων στους ιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αποστολή Δελτίων Τύπου .Συγγραφή και αποστολή Δ.Τ σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό Μέσω σε Ελλάδα και Κύπρο για την παρουσίαση του προορισμού και της δράσης Κοινωνικής Ευθύνης. Διοργάνωση δύο press trips με δημοσιογράφους (10 – 12 άτομα σύνολο) έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου από την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου – πρώτες ημέρες του Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης