Στους δρόμους οι αγρότες του Παγγαίου αν δεν πληρωθούν πριν το Πάσχα αποζημιώσεις!

 Στους δρόμους οι αγρότες του Παγγαίου αν δεν πληρωθούν πριν το Πάσχα αποζημιώσεις!

Πληρωμές αποζημιώσεων περιμένουν πριν το Πάσχα οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου.

Μετά τη μη πληρωμή τους στις 31 Μαρτίου (την περασμένη Παρασκευή), επικοινώνησαν με τους αρμόδιους και τους προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις. Κατόπιν τούτου και των νέων υποσχέσεων που έλαβαν περιμένουν:

1) πληρωμή αποζημίωσης μέσω του προγράμματος de minimis αυτήν την εβδομάδα και 2) επιστροφή της παρακράτησης των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ (το ποσοστό του 20%) την ερχόμενη εβδομάδα. «Διαφορετικά θα υπάρξουν κινητοποιήσεις» τόνισαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Παγγαίου που μίλησαν στην Πρωινή.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου που έγινε προ 10ημέρου στην Ελευθερούπολη. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου έχουν συχνή επικοινωνία και με τοπικούς παράγοντες, λαμβάνουν συνεχώς υποσχέσεις για την πληρωμή των ποσών που δικαιούνται.

Κι ενώ η πιο πρόσφατη υπόσχεση αναφέρονταν στην 31η Μάρτη, εκείνη την ημέρα δεν πληρώθηκαν απολύτως τίποτα. Οι υποσχέσεις ανανεώθηκαν κι έτσι τόσο η διοίκηση του συλλόγου όσοι και τα μέλη είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης