• 25 Απριλίου 2024,

Συχνά τα έργα τελειώνουν όταν το αποφασίσουν οι ανάδοχοι!  Παράταση ως το Νοέμβριο σε αυτό της κεντρικής πλατείας

 Συχνά τα έργα τελειώνουν όταν το αποφασίσουν οι ανάδοχοι!  Παράταση ως το Νοέμβριο σε αυτό της κεντρικής πλατείας

Αναρτήθηκαν στη Διαύγεια του Δήμου Καβάλας την περασμένη Παρασκευή τρεις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συνεδρίαση της 7ης Σεπτέμβρη, που χορηγούν παράταση σε ισάριθμα δημοτικά έργα.

Η διαδικασία των παρατάσεων μετά από αιτήματα των εργολάβων- ανάδοχων είναι πέραν του δέοντος συνηθισμένη.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι κανένα δημοτικό έργο -ανεξάρτητα από το ποιος είναι δήμαρχος- δεν τελειώνει την ώρα του. Όλα έχουν μία ή περισσότερες παραστάσεις και τελικά τα δημοτικά έργα τελειώνουν όχι όπως προβλέπεται στη μελέτη και στη σύμβαση τους αλλά όποτε το αποφασίσει ο ανάδοχος! Ίδια είναι η κατάσταση με τα δημόσια έργα γενικώς αφού και σε αυτά πάντα η παράταση είναι απαράβατος κανόνας.

Πολλές φορές υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα. Τώρα τελευταία οι παραστάσεις δίνονται και εξαιτίας των μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού. Στην περίπτωση του έργου στην κεντρική πλατεία ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο χορήγησε τρίτη παράταση στον ανάδοχο.

Η οποία οφείλεται σε γραφειοκρατικά ζητήματα που αφορούν την υπηρεσία (σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος. Το έργο με τα νέα δεδομένα θα τελειώσει στις 13 Νοεμβρίου! Εκτός αν υπάρξει νέα παράταση. Το έργο της ανόρυξης ερευνητικής γεωθερμικής γεώτρησης κοντά στο κλειστό κολυμβητήριο πήρε  πρώτη παράταση μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Αιτία το γεγονός ότι υπάρχουν μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού που εμποδίζουν την δραστηριοποίηση του αναδόχου που προέρχεται από τη Θεσσαλονίκη.

Το έργο «Επισκευές συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Καβάλας» πήρε παράταση έξι μηνών! Μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Και πάλι για λόγους που έχουν σχέση με τον κορωνοϊο.  Στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν ομόφωνη καθώς μειοψήφησαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

 

Διαβάστε επίσης