«Σύγχρονο Δήμο» υπόσχεται ο Θόδωρος Μουριάδης

 «Σύγχρονο Δήμο» υπόσχεται ο Θόδωρος Μουριάδης

Η προεκλογική περίοδος για το Θόδωρο Μουριάδη, υποψήφιος δήμαρχο Καβάλας, άρχισε χθες το πρωί με την καθιερωμένη κι απαραίτητη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο κτήριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών & Εμπόρων Καβάλας. Τον προλόγισε ο Μάκης Δημητριάδης, πρόεδρος του Σωματείου Ξυλουργών – Επιπλοποιών Καβάλας, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους και μέλη του ίδιου σωματείου.

Ο Χαράλαμπος Μουριάδης, πατέρας του Θόδωρου, ήταν επί χρόνια επαγγελματίας μαραγκός κι εργαζόταν στο κέντρο της πόλης. Έτσι, ο υποψήφιος δήμαρχος έκρινε σκόπιμο η προσπάθειά του για την ανάληψη της διοικήσεως του δήμου Καβάλας να έχει ως αφετηρία έναν οικείο χώρο. Εξάλλου, ο πατέρας του κ. Μουριάδη πέρα από επαγγελματίας ήταν επιπλέον ήταν και συνδικαλιστής στο Σωματείο Ξυλουργών – Επιπλοποιών Καβάλας.

Ο Μάκης Δημητριάδης εξήγησε αιτιολόγησε την παρουσία του και την παρουσία των συναδέλφων του στη συνέντευξη τύπου τονίζοντας: «Ο Θόδωρος Μουριάδης είναι γιος συναδέλφου και συνδικαλιστή. Τον θεωρούμε αδελφό μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία». Η αίθουσα εκδηλώσεως της ΟΕΒΕΚ ήταν κατάμεστη από κόσμο. Στις πρώτες σειρές βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι, ενώ πιο πίσω κάθισαν πολλές παρουσίες σχετικές με την προσπάθεια του κ. Μουριάδη.

Επρόκειτο για το δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Παππά, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Κυριάκο Σταυρίδη, Στέλιο Σχοινάκη, Σάββα Εμφιετζή, Παύλο Γεωργιάδη, Θόδωρο Παπαδόπουλο, Ανέστη Δημητριάδη. Εκεί βρίσκονταν ο γιος της Άννας Σπανδών, ο δικηγόρος Πάνος Μαμτσαδέλης, ο γενικός γραμματέας της διοίκησης του επιμελητηρίου Τάκης Αγγελίδης, ο μηχανικός Γιάννης Ιακωβίδης, η πρώην δημοτική σύμβουλος Ελένη Βλατσιώτου, η σύζυγος του εκλιπόντος δημάρχου Λευτέρη Αθανασιάδη Ολυμπία, ο δικηγόρος Κοσμάς Χαρπαντίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Ποδάρας, ο πρώην διευθυντής του νοσοκομείου κ. Καψής, ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Νίκος Χατζηχρήστου.

Όλες αυτές οι υποστηρικτικές παρουσίες άθελά τους δήλωναν και τους ιδεολογικούς χώρους από τους οποίους προέρχονται οι παριστάμενοι. Αρκετά αναλυτικά στάθηκαν τα λόγια του κ. Μουριάδη, με περιορισμένη όμως άσκηση κριτικής στη σημερινή δημοτική αρχή και με στοχευμένα σχόλια. Ο κ. Μουριάδης θύμισε ότι ως αντιδήμαρχος τεχνικών έβαλε την υπογραφή του σε έργα που αλλάζουν την Καβάλα και εκτελούνται ακόμη και σήμερα.

«Βαρεθήκαμε να ακούμε δικαιολογίες», δήλωσε ο κ. Μουριάδης για τα άλυτα από την παρούσα διοίκηση προβλήματα της καθημερινότητας. Λύσεις υπάρχουν για όλα, τόνισε, και για την κάλυψη της έλλειψης προσωπικού στο δήμο  πρότεινε τη λύση του κοινωνικού συνεταιρισμού. Το πρόγραμμά μας θα είναι συμβόλαιο τιμής με τους δημότες, συμπλήρωσε ο Θόδωρος Μουριάδης, υπογραμμίζοντας ότι η πόλη ανήκει στους νέους και ο συνδυασμός του θέλει να σχεδιάσει ένα σύγχρονο δήμο. Ξεχώρισε την αισθητική ως βασικό αναπτυξιακό εργαλείο. Επεσήμανε ότι εξαιτίας της ασχετοσύνης της διοικήσεως του δήμου χάθηκε η ακτή Καλαμίτσας, ενώ αόριστα μίλησε για σύμβουλο κολλητό της δημοτικής αρχής.

Χαρακτήρισε την κ. Τσανάκα και τους συνεργάτες της ως μέτριους, χωρίς σχεδιασμό για το αύριο. Υποσχέθηκε καλύτερη καθημερινότητα και καλύτερο μέλλον. Γενικά, μίλησε για εκβιασμούς, χωρίς να εξειδικεύσει,. Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα διαχειριστεί το θέμα των κομμάτων, απάντησε: «Όλοι έχουμε την πολιτική μας τοποθέτηση. Τα κόμμα όμως μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα αφού προέχει το καλό του δήμου Καβάλας. ευπρόσδεκτη η στήριξη από τα δημοκρατικά κόμματα δε ζητούμε όμως από αυτά το χρίσμα».

Μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητά του ο Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε:

Μπορούμε άραγε να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας; Μπορούμε να την κάνουμε όμορφη και ευχάριστη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της;

Όπως γνωρίζετε υπήρξα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών επί διοικήσεως Κωστή Σιμιτσή. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από μέσα την οργάνωση, τη λειτουργία και τα προβλήματα του δήμου. Η θητεία μου στη διοίκηση για μια τετραετία και στην αντιπολίτευση για άλλη μια τετραετία πυροδότησε την αγάπη μου προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι με σχεδιασμό, μεθοδικότητα και δουλειά μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να αναβαθμίσουμε την αισθητική και τη λειτουργία του δήμου μας. Στηρίζω την πίστη και την αισιοδοξία μου στις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, που απέκτησα ως στρατιωτικός της Σχολής Ευελπίδων αλλά και ως πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πολλά από τα τεχνικά έργα της διοικήσεως Σιμιτσή τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2014 είτε συνεχίστηκαν τα επόμενα χρόνια, φέρουν τη δική μου υπογραφή….

…Η υποχρέωση της διοικήσεως ενός δήμου είναι να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πολιτών του, να επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας και ταυτόχρονα να σχεδιάζει τις υποδομές της πόλης τουλάχιστον για τα επόμενα είκοσι χρόνια, και να βρίσκει χρήματα και πόρους για τα μικρά και τα μεγάλα έργα. Έχουμε βαρεθεί τα τελευταία χρόνια να ακούμε δικαιολογίες για την κακή κατάσταση του δήμου μας. Για μένα δεν αποτελεί δικαιολογία η έλλειψη προσωπικού και χρημάτων ούτε η καθυστέρηση λόγω δήθεν χρονοβόρων διαδικασιών. Λύση υπάρχει για όλα, αρκεί να δείχνεις μεθοδικότητα, ευρηματικότητα και να εκμεταλλεύεσαι όλες τις δυνατότητες που σου παρέχει ο νομοθέτης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα αναφέρω, μόνο για τον τομέα της καθαριότητας, την κοπή των χόρτων, τη φύλαξη και τη φροντίδα κοινόχρηστων χώρων. Τα δίμηνα είναι μια λύση αλλά είναι παροδική, αναιμική και εποχιακή. Θεωρώ πως ήρθε η ώρα της παράλληλης συνεργασίας με τον κοινωνικό συνεταιρισμό, που δίνει δουλειά σε πρόσωπα με ιδιαίτερες ανάγκες με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού, που θα αποτελέσει και τη δέσμευσή μας έναντι των δημοτών της Καβάλας, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας από ομάδες επιστημονικών συνεργατών. Αυτό το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί έγκαιρα και θα περιλαμβάνει σχεδιασμό δράσεων απαραίτητων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου…

…Η σημερινή διοίκηση του δήμου απλά υπήρξε μια κακή διαχειρίστρια της καθημερινότητας επί πενταετία, χωρίς κανένα σχεδιασμό για το αύριο, υπονομεύοντας το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια..

Ο δήμος Καβάλας έχει βαριά κληρονομιά τη μακραίωνη ιστορία του αλλά και το φυσικό του κάλλος. Θεωρώ ότι του αξίζει μια καλύτερη καθημερινότητα κι ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο για εκείνο που θέλουμε σήμερα να δεσμευτούμε και εγώ κατηγορηματικά να δηλώσω είναι, πως γνώμονας στην κάθε προσπάθειά μας, στους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε για τα προβλήματα του Δήμου μας και την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας θα είναι το ΗΘΟΣ και η ανιδιοτέλεια.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν τη σημερινή μου τοποθέτηση, δηλώνω εκείνο που ήταν αναμενόμενο από πολλούς, την πρόθεσή μου να κατέλθω ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΙΜΙΤΣΗ

Δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην επίσημη παρουσίαση της δημαρχιακής υποψηφιότητας του Θόδωρου Μουριάδη ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού του στις Βρυξέλλες. Ωστόσο απέστειλε την παρακάτω επιστολή προκειμένου να επιβεβαιώσει τη στήριξή του και να ευχηθεί καλή επιτυχία στον κ. Μουριάδη ενόψει της έναρξη του αγώνα του:

Αγαπητέ Θόδωρε,

Η προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό συμμετοχή μου στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών» δεν μου επιτρέπει να παραστώ στη σημερινή συνέντευξη τύπου, που παραχωρείς.

Η στήριξή μου είναι αυτονόητη.

Καλή επιτυχία στον αγώνα σου.

Κωστής Σιμιτσής

 

 

 

Διαβάστε επίσης