Μια θεατρική παράσταση – μήνυμα στις γυναίκες

 Μια θεατρική παράσταση – μήνυμα στις γυναίκες

Τόσο χθες Δευτέρα, όσο και σήμερα Τρίτη, πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης ένα διαφορετικό θεατρικό δρώμενο, σχετικό με τις κακοποιημένες γυναίκες. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με την οποία συνεργάζεται το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας. Θεατρικό σχήμα που περιοδεύει γι’ αυτόν το λόγο σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζει δωδεκάλεπτη θεατρική παράσταση, την οποία χθες επανέλαβε έξι φορές, ενώ άλλες έξι φορές θα την παρουσιάσει σήμερα στην πλατεία.

Η 12λεπτη θεατρική παράσταση απευθύνεται άμεσα στις γυναίκες και σε όλους τους πολίτες. Παρουσιάζει τρεις ιστορίες κακοποιημένων γυναικών και το ρόλο που διαδραματίζει στο πρόβλημά τους το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών. Στον ίδιο χώρο παραβρίσκεται και το προσωπικό του Κέντρου του δήμου Καβάλας με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.

Σύμφωνα με το μήνυμα της θεατρικής παράστασης, καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της, πολύ περισσότερο η κακοποιημένη γυναίκα κι εκείνη που παρενοχλείται σεξουαλικά. Όπως δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ εκπρόσωπος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, αυτό λειτουργεί 5,5 χρόνια τώρα. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ακόμη και τηλεφωνικά. Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου εξυπηρέτησε και συμπαραστάθηκε περισσότερες από πεντακόσιες γυναίκες. Το προσωπικό του βρίσκεται στη διάθεση των ταλαιπωρημένων γυναικών από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, τις πρωινές έως μεσημβρινές ώρες και σε ειδικό χώρο που βρίσκεται στο κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ.

Προκύπτει ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών έγινε γνωστό μέσω της δράσης του στην πόλη και την υπόλοιπη περιφερειακή ενότητα Καβάλας, έτσι το εμπιστεύθηκαν πολλές γυναίκες οι οποίες βρήκαν την ποθητή συμπαράσταση.

 

Διαβάστε επίσης