• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκέμβρη 2008  στα Εξάρχεια δολοφονείται αναίτια εν ψυχρώ με σφαίρα στην καρδιά ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος, από τον Ειδικό  Φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα συνοδευόμενο από τον Ειδικό  Φρουρό Σαραλιώτη.

Δικαιολογίες παραποίησης-συγκάλυψης  του συμβάντος (δήθεν εξοστρακισμός σφαίρας κ.λ.π.) διαψεύστηκαν πανηγυρικά από αυτόπτες μάρτυρες με βίντεο του γεγονότος!! Σήμερα, 15 χρόνια μετά,  η αστυνομική-κρατική βία και καταστολή είναι εξίσου επίκαιρη, αφού μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν δολοφονηθεί από ένστολους τέσσερεις ανήλικοι (Μάγγος, Σαμπάνης, Φραγκούλης, Μιχαλόπουλος), χωρίς αιτία και ασήμαντες αφορμές.

Χώρια οι αναρίθμητες άγριες κακοποιήσεις ανυποψίαστων πολιτών χωρίς ουσιαστικά κάποια αιτία. (Βλ. Ινδαρές, «Ινδιάνος»  κ.α.), με τελευταίο γνωστό κρούσμα την 16χρονη που έστειλαν στο Νοσοκομείο. Δολοφονίες ή κακοποιήσεις, που μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν χαρακτηρίζονται, αφού πάντα τα θύματα «τυχαίνει»   να συνοδεύονται από ρατσιστικά ή άλλα χαρακτηριστικά (Ρομά, αναρχικός, ομοφυλόφιλος (βλ. Ζακ Κωστόπουλος)

Οι Ελληνικές Αρχές αρνούνται συστηματικά να αποδεχθούν ότι η «νόμιμη βία», όπως την αναφέρουν υπουργοί, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα της χώρας, παρά τις εκθέσεις Ευρωπαϊκών Οργανισμών. ΟΧΙ στη  «νόμιμη κρατική βία», που αντί να προστατεύει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο γίνεται επικίνδυνη για τους πολίτες και δημιουργεί ρατσιστικούς διαχωρισμούς!

ΟΧΙ στην καταστολή της λαϊκής αντίστασης, της διαμαρτυρίας, των κινητοποιήσεων! Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου συγκέντρωση -διαμαρτυρία στον κήπο της Δημαρχίας στις 6 το απόγευμα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενάντια στην Αστυνομική-Κρατική βία & καταστολή! Να είμαστε όλοι εκεί!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Διαβάστε επίσης