• 28 Απριλίου 2024,

Συλλογή «αστεριών» για το «Κλαδί Ελιάς»

 Συλλογή «αστεριών» για το «Κλαδί Ελιάς»

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το υπέροχο «Κλαδί Ελιάς» του Βύρωνα Μπαρμπασακάλη, που βρίσκεται στη Μεσορόπη Καβάλας, εξασφάλισε τη βράβευσή του με ένα αστέρι στην κατηγορία «Ευρωπαϊκές Κουζίνες» του θεσμού FNL Best Restaurant Awards.

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στο Ωδείο Αθηνών, στη καθιερωμένη τελετή απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία και ο Βύρων βρισκόταν εκεί προκειμένου να παραλάβει το δικό του αστέρι. Ο συναγωνισμός ήταν σκληρός αφού στην ίδια κατηγορία «έπαιζαν» εστιατόρια τα οποία λειτουργούν σε δημοφιλέστατους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Τα FNL Best Restaurant Awards επιχειρούν μέσω αυτού του θεσμού να φέρνουν κάθε χρόνο στο προσκήνιο όλους τους πρωταγωνιστές της ελληνικής εστιατορικής σκηνής που συντελούν καθοριστικά στην ανάπτυξη της.

Δίνεται έμφαση στη εθνική μας κουζίνα και στην ανάδειξη των σημαντικότερων εστιατορίων που την εκπροσωπούν από όλες τις βαθμίδες (παραδοσιακή, σύγχρονη και υψηλή ελληνική γαστρονομία), ενώ εξαρχής διαχωρίστηκαν τα βραβευμένα εστιατόρια σε κατηγορίες ανάλογα με το στιλ, τη ποιοτική βαθμίδα και την γαστρονομική τους πρόταση, ούτως ώστε να είναι δίκαιος και ισοβαρής ο επιμερισμός τους. Φωτίζονται επίσης εκείνοι οι χώρους εστίασης στους οποίους εκδηλώνονται με αξιόλογο τρόπο οι νέες τάσεις της γεύσης.

Ο διαχωρισμός των βραβευμένων εστιατορίων σε κατηγορίες με βάση τη γαστρονομική τους πρόταση, την ποιοτική βαθμίδα και το στυλ τους ήταν εξαρχής η αιχμή του δόρατος στα FNL Best Restaurant Awards.

Η ξεκάθαρη έμφαση που δίνεται κάθε χρόνο στην εθνική μας κουζίνα αποτυπώνεται πλέον σε τέσσερις βαθμίδες: ελληνική υψηλή γαστρονομία, σύγχρονη ελληνική κουζίνα, παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και η νέα κατηγορία της γαστροταβέρνας.

Στην κατηγορία «Ευρωπαϊκές Κουζίνες», όπου διακρίθηκε και φέτος το «Κλαδί Ελιάς» του Βύρωνα Μπαρμπασακάλη, συμπεριλαμβάνονται τα εστιατόρια που σερβίρουν μια ιδιαιτέρως προσεγμένη κουζίνα που αντλεί την έμπνευση της από τις παραδοσιακές γαστρονομικές κουλτούρες των ευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε επίσης