• 29 Απριλίου 2024,

Συμφωνούν στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης αλλά τέτοια δεν φαίνεται

 Συμφωνούν στην ανάγκη εξεύρεσης άμεσης λύσης αλλά τέτοια δεν φαίνεται

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης ανήρτησε βίντεο το οποίο βιντεοσκόπησε ο ίδιος, μπροστά από το σημείο της πεσμένης γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο. Ο κ. Μουριάδης επανέλαβε την πρότασή του για μία άμεση λύση στα κυκλοφοριακά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Πρότεινε δηλαδή να χρησιμοποιηθεί ως δρόμος διπλής κυκλοφορίας το τμήμα της οδού που απέμεινε, ενώ για την εξυπηρέτηση των πεζών πολιτών να κατασκευαστεί πρόβολος, παράλληλα με την παραλία των καλαφατιών. Με αφορμή την πρόταση του Θόδωρου Μουριάδη επέστρεψε στην επικαιρότητα το κυκλοφοριακό πρόβλημα που σημειώνεται μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, συνεχίζεται σε κεντρικούς και μη δρόμους της ανατολικής πλευράς, όπως η οδός Σαππαίων, η οδός Κολοκοτρώνη και φυσικά η μικρή και στενή οδός Βάσσου.

Ο Θόδωρος Μουριάδης μίλησε για την πρότασή του στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ δηλώνοντας: «Επαναλαμβάνω ότι κάτι πρέπει να κάνουμε άμεσα. Ότι απέμεινε στο τμήμα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δρόμος διπλής κυκλοφορίας. Απαιτείται μόνο μια παρέμβαση μικρής διαπλάτυνσης. Για τους πεζούς προτείνω ένα μικρό μεταλλικό πρόβολο προκειμένου να χρησιμοποιείται ως πεζοδρόμιο. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να σκεφθούμε και να κάνουμε κάτι».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ και ο Βαγγέλης Παππάς. Τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση, σημειώνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κυκλοφορία στις οδούς Βάσσου και Κολοκοτρώνη.

Η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη παρουσίασε με ρεαλιστικό τρόπο τα δεδομένα της υπόθεσης, εκ μέρους του Δήμου Καβάλας και των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατάσταση. Και η αντιδήμαρχος συμφώνησε ότι πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση, ωστόσο από τα λεγόμενά της προκύπτει το συμπέρασμα ότι αν και υπάρχουν προτάσεις ωστόσο η λύση δεν είναι εύκολη και κυρίως άμεσα υλοποιήσιμη.

Ειδικότερα η Ευαγγελία Δρακονάκη επεσήμανε: «Την ιδέα κατασκευής μεταλλικού προβόλου την είχαμε κι εμείς. Βέβαια χρειαζόμαστε λίγα επιπλέον μέτρα από εκείνα που υπολογίζει ο κ. Μουριάδης. Σκεπτόμαστε τον πρόβολο, όμως πρόκειται για μία κατασκευή σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλης. Απαιτείται περισσότερος χρόνος από όσο υπολογίζει ο κ. Μουριάδης για τη μελέτη και ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου. Αυτό μάλιστα πρέπει να γίνει μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ  και όχι μέσω του Δήμου Καβάλας.

Η λύση ενός φωτεινού σηματοδότη και δη μετωπικού απορρίφθηκε, διότι οι οδηγοί δεν τον σέβονται. Κάτι που αποδείχθηκε σε προηγούμενο παρόμοιο περιστατικό στον δρόμο του Παληού. Οι οδηγοί οφείλουν να σεβαστούν την υφιστάμενη οδοσήμανση. Εκτιμώ ότι κάποιοι την μποϋκοτάρουν. Για τα θέματα επίλυσης του κυκλοφοριακού προβλήματος μπροστά από το παλιό νοσοκομείο ο Δήμος Καβάλας είναι αναρμόδιος κι απλά παρακολουθεί επικουρικά το θέμα».

 

Διαβάστε επίσης