Συμμετοχή 7ου Γυμνασίου Καβάλας στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

 Συμμετοχή 7ου Γυμνασίου Καβάλας  στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βενετία

Μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών της Γ’ Τάξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψε στη Βενετία, εκπροσωπώντας το σχολείο στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  από 28 Νοεμβρίου 2019 έως 2 Δεκεμβρίου 2019 με θέμα: «Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο».

Οι μαθητές παρουσίασαν στο Τeatro Corso στη Βενετία την εργασία τους με τίτλο «Η ανάπτυξη της Κρητικής λογοτεχνίας κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας: Βιτσέντζος Κορνάρος – Ερωτόκριτος». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην ανάπτυξη της λογοτεχνίας στην Κρήτη κατά την περίοδο της Βενετοκρατίας έως το 1669 και στα πιο σημαντικά έργα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Βιτσέντζο Κορνάρο και το έργο του. Παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικοθεατρικό δρώμενο με θέμα τον αποχαιρετισμό του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας από το ομώνυμο έργο.

Με τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διευρύνουν τους πολιτιστικούς και πνευματικούς τους ορίζοντες. Επιπλέον επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην Βενετία, στην οποία μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν την ελληνική κοινότητα και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Καβαλιώτης Αρχιμανδρίτης κύριος Ευάγγελος Υφαντίδης. Αξιόλογες επισκέψεις επίσης έγιναν στη Βερόνα και στην Πάντοβα.

 

Οι συμμετέχοντες μαθητές

Αγγελίδου Αθανασία

Αποστολίδης Άγγελος

Βασδέκη Παρασκευή

Γενικόπουλος Χριστόφορος

Γέραλης Γεώργιος

Γεωργιάδου Ευρυδίκη

Ιωαννίδης Παναγιώτης

Καφρίτσας Δημήτριος

Λαγουρκάκης Απόστολος

Λασκαρίδου Αλεξάνδρα

Λεωνίδης Νικόλαος

Λουτσίδου Ελένη

Μαντά Μαρία

Μελελούδη Δανάη

Πέτκας Κωνσταντίνος

Τσιορμπατζή Μαρκέλλα

Χατζηιωάννου Σοφία

 

Οι εκπαιδευτικοί

Θεοδωράκογλου Χαριτωμένη

Σωτηρέλη Καλλιόπη

Διαβάστε επίσης