• 19 Μαΐου 2024,

Συμμετοχή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας σε δράση Erasmus στην Ισπανία (φωτογραφίες)

 Συμμετοχή του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καβάλας σε δράση Erasmus στην Ισπανία (φωτογραφίες)

Για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus που το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καβάλας και κατά την διετία 2020-2022 συμμετέχει και έχει τίτλο “Act Local, Think Global” με συντονιστικό σχολείο από τη Δανία και εταίρους από Τουρκία, Λιθουανία και Ισπανία, διοργανώθηκε στην Ισπανία στην πόλη Alhama de Murcia η 2η συνάντηση της σύμπραξης με συμμετοχή μαθητών κατά το διάστημα 14-19 Μαρτίου 2022.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να συζητηθούν και να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνών που διεξήχθησαν στα εταιρικά σχολεία και στις τοπικές τους κοινωνίες σχετικά με διαχείριση απορριμμάτων από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και γενικό ενήλικο πληθυσμό της περιοχής.

Και να γίνουν παρακολουθήσεις μαθημάτων σχετικά με την διαχείριση απορριμμάτων ενσωματωμένες σε διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια παραγωγής σαπουνιού από απόβλητα λαδιού και ανακύκλωσης χαρτιού.

Δημιούργησαν επίσης ένα κοινό Βίντεο στα Αγγλικά και στις Εθνικές τους γλώσσες σχετικά με τη σπουδαιότητα της αειφόρου διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και φυλλάδια σχετικά με το θέμα συνεργαζόμενοι σε διεθνείς ομάδες.

Έγιναν επισκέψεις σε εγκαταστάσεις διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων, παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον κοινωνικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης ρούχων Abraham, διάλεξη και καθαρισμός ακτής στην περιοχή Mazarron.

Τέλος δεν έλειψε και το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης με ξενάγηση των συμμετεχόντων στην πόλη Murcia. Η συνάντηση είχε πολλαπλά οφέλη για την ομάδα των συμμετεχόντων.

Απέκτησαν καλύτερη κατανόηση των περιβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών στις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκές χώρες  όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, εντόπισαν ορισμένα παραδείγματα καλών πρακτικών και ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές και μεθόδους για να χρησιμοποιήσουν και να εφαρμόσουν στους οργανισμούς και στις κοινωνίες τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες συνέβαλαν δημιουργικά στην επιτυχία του έργου και αναπτύχθηκαν ιδιαίτερες σχέσεις ανάμεσά τους.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης