Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε δράση Erasmus στη Λετονία (φωτογραφίες)

 Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε δράση Erasmus στη Λετονία (φωτογραφίες)

Τέσσερις εκπαιδευτικοί και 6 μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα πήραν μέρος στην τελευταία κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ “Eat well – Move more – Do better”, που πραγματοποιήθηκε στο Saldus της Λετονίας από τις 17 έως τις 23 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στην Βασική Δράση ΚΑ2 και τις Σχολικές Συμπράξεις με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Εκτός από το σχολείο μας συμμετείχαν δημοτικά σχολεία από το Alcanede της Πορτογαλίας, την Άγκυρα της Τουρκίας, το Wolomin της Πολωνίας και το Saldus της Λετονίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, πήραν μέρος στο μάθημα της Θεατρικής αγωγής, συμμετείχαν σε εργαστήρια υγιεινής διατροφής, παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των άλλων χωρών που σχετίζονται με το πρόγραμμα, παρακολούθησαν χορούς και τραγούδια της Λετονίας και τέλος χόρεψαν και οι ίδιοι.

Ξεναγήθηκαν στο Saldus, επισκέφθηκαν την Δήμαρχο, περπάτησαν στα δάση της Λετονίας, επισκέφθηκαν πάρκα, περιηγήθηκαν στην πρωτεύουσα Ρήγα και πήραν μέρος σε πολλές ακόμα δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της βδομάδας γεμίζοντας εικόνες και εμπειρίες.

Η υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι Λετονοί ήταν εγκάρδια. Μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για την κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας που τους φιλοξένησε. Φύγαμε από την Λετονία πλουσιότεροι σε γνώσεις και εμπειρίες. Καλλιεργήθηκαν οι δεσμοί φιλίας που ήδη έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εκπαιδευτικών των πέντε χωρών, ενώ οι Έλληνες μαθητές ανέπτυξαν φιλίες με τα παιδιά που συμμετείχαν στην κινητικότητα.

Μια υπέροχη εβδομάδα Erasmus τελείωσε! Το όμορφο ταξίδι του Erasmus τελείωσε! Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια που διήρκησε το πρόγραμμα μάθαμε πολλά, ανταλλάξαμε καλές πρακτικές, γεμίσαμε εμπειρίες και εικόνες, αποκτήσαμε καινούργιους φίλους και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά παρά τις αντιξοότητες (covid, πόλεμος). Ευχόμαστε στο μέλλον το σχολείο μας να έχει και πλάι την ευκαιρία να λάβει μέρος σε παρόμοιες δράσεις.

Διαβάστε επίσης