Δέκα χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου Κεραμωτής (φωτογραφίες)

 Δέκα χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου Κεραμωτής (φωτογραφίες)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Αιμοδοτικός – Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κεραμωτής ‘’Ο ΝΕΣΤΟΣ’’ στην έδρα του, στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής, εκδήλωση αφιερωμένη στα ‘’Δέκα χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Ιατρείου Κεραμωτής με έδρα την Κεραμωτή’’.

Ήταν η πρώτη μαζική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη των περιοριστικών όρων για την προστασία από τον κορωνοϊό Covid-19 και την αποφυγή της μετάδοσής του.

Το πολυπληθές ακροατήριο όλων των ηλικιών από τον μικρούλη: Σόλωνα Λιβεριάδη μέχρι τον μεγαλύτερο: Δημήτρη Τρακαλιάνο, καλωσόρισε εκ μέρους του Συλλόγου ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης: ‘’Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη εκδήλωση μετά την πανδημία και σας ανακοινώνουμε ότι πρόθεση της Διοίκησης του Συλλόγου είναι να διοργανώνεται μια εκδήλωση ανά μήνα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Καραγιάννη του Αντωνίου απουσιάζει στο εξωτερικό. Η εκδήλωση διοργανώνεται στον Σύλλογο γιατί εδώ πριν δέκα χρόνια, στις 24 Απριλίου 2012, η τότε Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Στέλλα Αργυριάδου σύστησε στην κοινωνία του χωριού την Αναστασία Λυγερά, που θα αναλάμβανε το νεοσύστατο (μέσα στην οικονομική κρίση) Περιφερειακό Ιατρείο Κεραμωτής’’.

Ακολούθως το λόγο έλαβε η Στέλλα Αργυριάδου, που αναφέρθηκε στο ιστορικό της γνωριμίας της με την νεοδιορισθείσα τότε γιατρό και πώς αποφάσισαν να τοποθετηθεί στη Κεραμωτή, όπου ρίζωσε, έγινε κατοικοδημότισσα και αγκαλιάστηκε από όλη την τοπική Κοινωνία της Κεραμωτής.

Συγκινημένη η γενική οικογενειακή γιατρός μας Αναστασία Λυγερά αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές της στη Κεραμωτή, στο χώρο του πρώην Τελωνείου, στην πρώτη συνάντηση με τους κατοίκους, στη συνεργασία της με τους φορείς και τους Προέδρους του Συλλόγου μας Ζωή Σωτ. Σωτηριάδου και Αργυρώ Ελευθεράκη – Αφεντούλη για την εξεύρεση πόρων, ώστε να αγορασθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, ανέφερε έναν-έναν τους δωρητές και χορηγούς του Ιατρείου και δάκρυσε όταν θυμήθηκε την επίσκεψη στο Ιατρείο της του μακαρίτη Τάσου Θώμογλου, ο οποίος της είχε πει: ‘’Κάτι καλό ξεκινάς εσύ εδώ …!’’ και της έδωσε ένα χρηματικό ποσό από το υστέρημά του για τις ανάγκες του Ιατρείου.

Μεταξύ των άλλων η Αναστασία Λυγερά είπε ότι γι’ αυτήν η μόνιμη εγκατάσταση στην Κεραμωτή αποτελεί επιλογή ζωής και εξιστόρησε τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι οι φίλοι του Ιατρείου, για να εξελιχθεί ιατροτεχνικά και να συνεχίσει τη λειτουργία του και μετά το 2018, οπότε υποχρεώθηκαν να αφήσουν τον χώρο του πρώην Τελωνείου και να εγκατασταθούν στο ισόγειο του πρώην Δημαρχείο Κεραμωτής.

Για τη συγκίνηση, που πολλές φορές υποχρέωσε τη γιατρό μας να διακόψει το λόγο της, η πρώην Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Κεραμωτής Μαρία Λαγοπούλου υπογράμμισε: ‘’Όταν ένας άνθρωπος περιγράφοντας την εμπειρία του, αναλύεται σε λυγμούς δύο και τρεις φορές, δείχνει ότι βιώνει πολύ έντονα την αγωνία για την επιτυχία του λειτουργήματός του και αυτό αποτελεί την αλήθεια του’’.

Μετά την ομιλία της γιατρού προβλήθηκε το τηλεοπτικό αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ-3 (2018) στο Ιατρείο Κεραμωτής για την προσφορά της γιατρού μας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια αγκαλιά λουλούδια, που προσφέρθηκαν στη γιατρό μας εκ μέρους του Συλλόγου, σύνθεση που επιμελήθηκε η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωή Σωτ. Σωτηριάδου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ τόσων άλλων και: Ο ιερέας Εμμανουήλ Τσανταλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κεραμωτής Παναγιώτης Δουκαλιάνος, ο Αντιδήμαρχος Κεραμωτής Δημήτρης Βλάχος, ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου Κεραμωτής Δημήτρης Καρδαράς, η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Κεραμωτής Αναστασία Μαρινάκη και οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας: Γραμματική Ανδρεάδου και Διαμαντής Κοντοζάκης.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης