Συναντήσεις Μπαντίκου με τους διευθυντές των σχολείων

 Συναντήσεις Μπαντίκου με τους διευθυντές των σχολείων

Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος συνάντησε χθες τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων του δήμου Καβάλας. Η συνάντηση μετά από σχετική πρόσκληση έγινε το μεσημέρι στο περιφερειακό επιμορφωτικό κέντρο, ένα χώρο που συνήθως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση χρησιμοποιεί για ανάλογες συναντήσεις.

Πρόθεση του προϊσταμένου είναι να συναντήσει σύντομα και τους υπόλοιπους διευθυντές ανά επαρχία, με ξεχωριστά ραντεβού για τους διευθυντές της επαρχίας Παγγαίου – Νέστου – Θάσου. Τα θέματα που εξετάστηκαν χθες θα συζητηθούν και στις επόμενες συναντήσεις, είναι υπηρεσιακά και ουσιαστικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την τρέχουσα περίοδο στα δημοτικά σχολεία του δήμου Καβάλας σχετίζεται με την υλοποίηση του προγράμματος των δωρεάν σχολικών γευμάτων. Πολλά υποσχόμενο μεν, ωστόσο καθυστερεί η έναρξή του για τη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του, φυσικά και δεν προλαβαίνει να αρχίσει εντός του Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε τα αισιόδοξα σενάρια, ότι το πρόγραμμα θα άρχιζε ταυτόχρονα με το σχολικό έτος 2017 – 2018. Η γραφειοκρατία και άλλα προβλήματα θέτουν σε αμφισβήτηση τη φετινή υλοποίηση του πετυχημένου προγράμματος. Αν και για τα δημοτικά σχολεία του δήμου Καβάλας υπάρχουν ειδικότερα ζητήματα που πρέπει να εξετασθούν και να επιλυθούν. Καλού – κακού απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση.

Άλλα θέματα που ο κ. Μπαντίκος συζήτησε με τους συναδέλφους του διευθυντές των δημοτικών σχολείων ήταν οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων, η ψηφιακή υπογραφή και άλλα.

 

Διαβάστε επίσης