• 25 Απριλίου 2024,

Συνεχείς ζημιές σε σχολεία της πόλης και του Νομού Καβάλας

 Συνεχείς ζημιές σε σχολεία της πόλης και του Νομού Καβάλας

Με μικρή καθυστέρηση άρχισε το μάθημα χθες το πρωί για τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου- 2ου Λυκείου, στο Φλωρέξ. Άγνωστος ή άγνωστοι το προηγούμενο βράδυ κατέστρεψαν 5 κλειδαριές σε ισάριθμες εξωτερικές των σχολείων πόρτες, με αποτέλεσμα προσωρινά να μην μπορεί να μπει κανείς στο κτίριο. Την προηγούμενη μέρα προφανώς οι ίδιοι δράστες είχαν καταστρέψει δύο κλειδαριές, προκαλώντας ίδια προβλήματα και αναστάτωση.

Ο Δήμος Καβάλας διόρθωσε και χθες τη ζημιά, ελπίζει ότι το πρόβλημα δεν θα εμφανιστεί σήμερα το πρωί. Χθες το μεσημέρι οι διευθυντές των δύο σχολείων συνάντησαν τη Δήμαρχο, παρουσία του προέδρου της σχολικής επιτροπής κ. Πετρόπουλου και του αντιδημάρχου κ. Καλανταρίδη. Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει ενημέρωση των δύο συλλόγων γονέων κηδεμόνων αλλά και συνάντηση με τους μαθητές. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Τη Δευτέρα το πρωί που επαναλειτούργησε το Γενικό Λύκειο της Ελευθερούπολης, διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα άγνωστοι κατέστρεψαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό και έκλεψαν ότι τους ήταν χρήσιμο. Με λίγα λόγια υπάρχουν συχνά περιστατικά βανδαλισμών και ζημιών στα σχολεία, αφού στα δύο περιστατικά που ήδη αναφέραμε πρέπει να προσθέσουμε και τις πρόσφατες καταστροφές σε τουαλέτες του 6ου Γυμνασίου.

 

Διαβάστε επίσης