• 19 Μαΐου 2024,

Συνεχίζει να πιέζει η Ένωση Στρατιωτικών για τις νέες κατοικίες στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

 Συνεχίζει να πιέζει η Ένωση Στρατιωτικών για τις νέες κατοικίες στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Με έναν διακριτικό, όπως επιβάλλουν οι γενικότερες συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα και σαφή τρόπο επανέρχεται στο θέμα των κατοικιών (σπιτιών) αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα ο Νίκος Παναγιωτίδης.

Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών (Αξιωματικών) στην ΑΜΘ. Αρχικά περιγράφει και θυμίζει τι συμβαίνει. Η Egnatia Aviation μίσθωσε το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Στη σύμβαση προβλέπεται να κατασκευάσει 4 κατοικίες αξιωματικών (και των οικογενειών τους) που μαζί με 2 υφιστάμενες θα εξυπηρετούν ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Στο τμήμα των εγκαταστάσεων και μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα 4 σπίτια που κατασκευάζονται δεν θα διαθέτουν σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Η θέρμανση θα γίνεται με κλιματιστικά. Στο σημείο σήμερα υπάρχουν 6 παλιές κατοικίες που όλες έχουν πρόσφατο και ολοκληρωμένο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Οι 4 από αυτές θα χρησιμοποιηθούν από την ιδιωτική εταιρία.

Κατόπιν τούτου ο κ. Παναγιωτίδης σημειώνει: «Η εταιρία αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί 4 κατοικίες με σύστημα καλοριφέρ, παραδίδει 4 νέες κατοικίες με κλιματιστικά». Εξηγεί αμέσως ότι το παράπονο και η διαμαρτυρία (και με πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης) δεν αφορά τον ιδιώτη.

Αφορά το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Το οποίο φυσικά και ενημερώθηκε. Δυστυχώς απάντησε ότι αυτό που εξελίσσεται είναι αυτό που προβλέπει η συμφωνία. Κι έτσι απορρίπτει τις παρατηρήσεις της Ένωσης Στρατιωτικών ΑΜΘ.

«Εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε» σημειώνει και ως προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο κ. Παναγιωτίδης. Υπενθυμίζει ότι στη σύμβαση και σχετικά με τις 4 νέες κατοικίες αναφέρεται ότι «…προσφέρεται αντίστοιχη στέγαση στο προσωπικό».

Τονίζει λοιπόν ότι το «αντίστοιχη θέρμανση» δεν ταιριάζει με την αλλαγή που διαπιστώνεται ως προς τη θέρμανση των κατοικιών. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Παναγιωτίδη το συγκεκριμένο έργο που εκτελεί η ιδιωτική εταιρία δεν έχει επίβλεψη, όπως θα έπρεπε, από εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Το θέμα, αναφέρει ο κ. Παναγιωτίδης, ανέκυψε όταν οι αξιωματικοί που δραστηριοποιούνται και σήμερα στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα διαπίστωσαν ότι τα σπίτια που κτίζονται δεν έχουν κεντρική θέρμανση. Κι αμέσως μετά θίχθηκε υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά. Όταν δεν υπήρξε η λύση που η Ένωση ζητά, τότε αναγκάστηκε να εκδώσει το δελτίο τύπου- ανακοίνωση της.

Διαβάστε επίσης