Συνεχίζει την κριτική στην Εγνατία Οδό ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

 Συνεχίζει την κριτική στην Εγνατία Οδό ο Θόδωρος Μαρκόπουλος

Στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2020, ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος άσκησε κριτική στην Εγνατία οδό ΑΕ. Στην κριτική του, την οποία ισχυροποίησε με περισσότερα επιχειρήματα και παραδείγματα,  είπε ότι η Εγνατία Οδός δεν έχει την καλύτερη μεταχείριση στο Νομό Καβάλας. Μιλώντας στην εφημερίδα μας επανέλαβε ότι στη σύμβαση της με την Περιφέρεια ΑΜΘ προβλέπονται πολλά τα χρήματα των απαραίτητων μελετών για την πεσμένη γέφυρα. Τα οποία σημείωσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα δώσει στην Εγνατία οδό.

Τι θα γίνουν όσα περισσέψουν, αναρωτήθηκε ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «…θα πρέπει να ξέρουμε πως υπολογίστηκε το κόστος των μελετών αλλά και τι θα γίνουν τα χρήματα που θα περισσέψουν από τη χρηματοδότηση. Αν Θα επιστραφούν στην περιφέρεια ή αν θα επωφεληθεί των υπολοίπων αυτών Εγνατία Οδός». Σχετικά με την άποψή του σύμφωνα με την οποία η Εγνατία Οδός δεν μεταχειρίζεται σωστά το νομό Καβάλας, πρόσθεσε δύο ακόμη περιστατικά και παραδείγματα. Την υπόσχεσης της εταιρείας για την κατασκευή ημικόμβου στη Γαληψό (παραλιακή Εγνατία-  Οφρύνιο) και το έργο του Ε61.

Σύμφωνα με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο σήμερα ο Ε61 (τμήμα από τη Δράμα έως τον Άγιο Σίλα) είναι ένα εξαφανισμένο έργο. Σχετικά με τα θέματα της γέφυρας και όσων είχαν γίνει το Νοέμβριο του 2018 που έπεσε τμήμα της, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε: «όλα είχαν συμφωνηθεί το Σάββατο 10 Νοέμβρη (εννοώντας ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και την Εγνατία Οδό) και όλα άλλαξαν τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη».

Διαβάστε επίσης