• 24 Απριλίου 2024,

Συνεχίζει τις επαφές ο Χρήστος Ποτόλιας

 Συνεχίζει τις επαφές ο Χρήστος Ποτόλιας

Σε καθημερινή προεκλογική δραστηριότητα βρίσκεται εδώ και καιρό ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας. Χθες ο κ. Ποτόλιας συναντήθηκε με τις σχολικές καθαρίστριες για τις οποίες δήλωσε πως βρίσκονται σε ένα απαράδεκτα αρνητικό καθεστώς εργασίας.

Ο Χρήστος Ποτόλιας και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σήμερα πρόκειται να επισκεφθούν την αγορά και να μιλήσουν με μικρομεσαίους επαγγελματίες. Σύμφωνα με τον κ. Ποτόλια, οι εννέα υποψήφιοι δήμαρχοι της Καβάλας είναι πάρα πολλοί κι επιπλέον μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά.

Ο κ. Ποτόλιας κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου και την αντιπολίτευση, ότι μέσω αποφάσεων που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύονται οι ισχυροί της αγοράς, ενώ δημιουργούνται συνθήκες για την έλευση νέων πολυκαταστημάτων τα οποία φυσικά λειτουργούν εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ: Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Χ. Ποτόλια, δημοτικό σύμβουλο δήμου Καβάλας, συναντήθηκε την Πέμπτη 14/02/2019 με τη Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών Σχολικών Κτηρίων Δήμου Καβάλας.

Στη συζήτηση που έγινε, η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Φωτεινή Στρουμπούλη, καθώς και τα μέλη του ΔΣ που πήραν μέρος στη συνάντηση, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα των σχολείων, ζητώντας τις θέσεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης διατυπώθηκαν οι παρακάτω απόψεις και προτάσεις:

Οι καθαρίστριες των σχολείων, στο μεγαλύτερο μέρος τους, αντιμετωπίζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου ανά αίθουσα που καθαρίζουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά τους (συμβάσεις που ανά πάση στιγμή μπορεί να μην ανανεωθούν, αμοιβές συνήθως με 200 – 300 ευρώ, εξαίρεση από την ειδική ρύθμιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, από επιδόματα – δώρα).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προεκλογικά είχε αναγάγει τις καθαρίστριες σε κεντρικό μοτίβο της καμπάνιας της, ποδοπάτησε το “γάντι”, το σύμβολο του αγώνα τους. Διατηρεί το καθεστώς ομηρίας και ελαστικής εργασίας. Η ΝΔ και οι λοιπές δυνάμεις του αστικού κόσμου, που “καυγαδίζουν” επί παντός επιστητού με την κυβέρνηση, δεν ψελλίζουν ούτε μία λέξη, αφού συμφωνούν με αυτή την πολιτική.

Η κατάσταση έχει άμεση επίπτωση στη σχολική υγεία. Κι αυτό παράλληλα με το γεγονός ότι η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές των δήμων υποβαθμίζει τόσο τα μέσα προστασίας των καθαριστριών όσο και την ποσότητα και ποιότητα των απαραίτητων καθαριστικών που χρησιμοποιούνται στα σχολεία.

Στην ίδια “ρότα” με την κυβέρνηση βρίσκεται η διοίκηση του Δήμου μας, που καλύπτεται πίσω από τις κυβερνητικές δικαιολογίες, που δεν διεκδικεί την αναγκαία κρατική χρηματοδότηση, ούτε κάνει τίποτε για να αλλάξει το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των καθαριστριών ώστε  να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματά τους. Στην ίδια κατεύθυνση, άσχετα με τι λένε και τάζουν, ιδιαίτερα τώρα λίγο πριν τις εκλογές, κινούνται και οι πολλοί (καμιά δεκαριά) υποψήφιοι δήμαρχοι στην Καβάλα. Δέχονται στη πράξη το απαράδεκτο καθεστώς, μόνο στα λόγια ξεφουλκίζουν κατά του απαράδεκτου καθεστώτος ομηρίας.

-Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή τους με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά (μισθολογικά και ασφαλιστικά) δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

-Να μεριμνήσουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση ώστε να πληρώνονται άμεσα τα δεδουλευμένα και να υπάρχει τακτική ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας τους.

-Να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων, αναφορικά με τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά), για τις καθαρίστριες και τα σχολεία.

Η διεκδίκηση των παραπάνω στόχων πρέπει να γίνει με κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων, ιδιαίτερα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών – καθαριστριών!

Όχι σε διεκδικήσεις και «αγώνες» που γίνονται μέσα από το facebook, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες, μακριά από συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Καλούμε τα αρμόδια πρωτοβάθμια σωματεία των ΟΤΑ, των εκπαιδευτικών των Συλλόγων Γονέων να σταθούν στο πλευρό των καθαριστριών.

Κοινός αγώνας, κοινή υπόθεση η απόκρουση των κυβερνητικών απατών, κοινή η ανάγκη να έρθουν στο προσκήνιο αιτήματα με κριτήριο τις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των πολλών κι όχι με κριτήριο τα κέρδη των λίγων!!!.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν τη δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε όλη τη χώρα.

Καβάλα 14-02-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστε επίσης