• 26 Απριλίου 2024,

Προς παράταση το έργο στο Βερούλειο

 Προς παράταση το έργο στο Βερούλειο

Χωρίς πολλές παρουσίες, σε σχετικά ήρεμη ατμόσφαιρα ξεκίνησε πριν λίγο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (4ης από την αρχή του 2019). Η κυριότερη είδηση αφορά το έργο στο Βερούλειο δημοτικό στάδιο, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα λάβει παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί τον Μάη. Το έργο είχε αρχική προθεσμία που έληγε τον Μάρτιο. Αν και τελικά σχετική απόφαση δεν έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, το θέμα αποσύρθηκε, είναι βέβαιο ότι αυτή θα παρθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Η απόσυρση της εισήγησης έγινε για τεχνικούς λόγους μιας και η εταιρία ζητά την παράταση εξ αιτίας μη πιστοποίησης υλικών ενώ η υπηρεσία την δέχεται αλλά επειδή μεσολάβησε κακοκαιρία.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μεταφερθούν 240.000 ευρώ για την πληρωμή της μισθοδοσίας από τον κωδικό των πληρωμών μόνιμου προσωπικού σε αυτόν του έκτακτου προσωπικού. Οι επιλεγέντες εργαζόμενοι της προκήρυξης 3Κ θα πληρωθούν με καθυστέρηση στο τέλος του μήνα. Θα χρειαστεί να ξαναπληρωθούν ως έκτακτοι κι άλλες φορές αφού η οριστικοποίηση της επιλογής τους από το ΑΣΕΠ αναμένεται στο τέλος Μαρτίου. Αποσύρθηκε το θέμα της προσφυγής και του Δήμου Καβάλας στο ΣτΕ επί της κυβερνητικής απόφασης μεταφοράς των αποθεματικών του στην Τράπεζα της Ελλάδας. Λύθηκε το πρόβλημα παραχώρησης χώρου στο υπόγειο του Πολύκεντρου της Νέας Καρβάλης, που νόμιμα πλέον θα χρησιμοποιείται από το σύλλογο Ποντίων της περιοχής.

Για το αν ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Συμβούλιο συμμετάσχουν στη διαβούλευση για την συγχώνευση του ΤΕΙ (ξεκίνησε προχθές – λήγει στις 22 Φεβρουαρίου), θα προηγηθεί επικοινωνία της δημάρχου με τη διοίκηση του ιδρύματος. Αν χρειαστεί θα γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Το θέμα έθεσε ο κ. Ξανθόπουλος που όπως φαίνεται θεωρεί τους όρους της συγχώνευσης μη ευνοϊκούς για το ΤΕΙ. Πάντως το ίδρυμα τόσο πρόσφατα όσο και στο παρελθόν έχει συμφωνήσει με την εισήγηση του υπουργείου.

 

Διαβάστε επίσης