• 6 Μαΐου 2024,

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την εργασία

 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου για την εργασία

Σωματεία κυρίως του ΠΑΜΕ μαζί με συνταξιούχους (του ΙΚΑ και της ΒΦΛ) συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Καπνεργάτη. Μίλησαν κατά του προωθούμε εργατικού νομοσχεδίου, το οποίο το «στόλισαν» κατάλληλα.

Το χαρακτήρισαν αντιεργατικό και νομοσχέδιο έκτρωμα. Η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη. Παρόλα αυτά έγινε και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Οι διοργανωτές είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες μα εργαζόμενοι των Πετρελαίων και πρώην απολυμένοι της ΒΦΛ δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον χώρο.

Αντίθετα η πλατεία ήταν μία ακόμη φορά περικυκλωμένη από αστυνομικούς. Χρειάστηκαν μόνο αυτοί της Τροχαίας προκειμένου να σταματούν την κυκλοφορία στη διάρκεια της πορείας.

Τα σωματεία και το ΠΑΜΕ είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Θα επανέλθουν με κινητοποίηση όταν το νομοσχέδιο πάρει το δρόμο της έγκρισης. Ήδη χθες υπήρξε ανακοίνωση πανελλαδικής απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα κι ειδικότερα για την προσεχή Πέμπτη.

Δεδομένης της συμμετοχής στην απεργία της ΠΝΟ, δεν αποκλείεται την ίδια μέρα να υπάρξουν ματαιώσεις ή αλλαγές δρομολογίων τόσο των πλοίων προς τα νησιά του Β. Αιγαίου όσο και από και προς τη Θάσο.

Η αναλυτική ενημέρωση για την απεργία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απόφαση 24ωρης πανελλαδικής – παναυτεργατικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 3 Ιούνη πάρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στις 26 Μάη οι εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων, με αιχμή «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».

Η έναρξη της απεργίας στις 3 Ιούνη είναι στις 00.01 και η λήξη της είναι στις 24.00. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των Σωματείων στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Για το ίδιο γεγονός προχθές (τη συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη), αναρτήθηκε στην σελίδα του 902.gr το ακόλουθο κείμενο (μετά σχετικών φωτογραφιών): «Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ μίλησε η Βασιλική Μπράτσου, γραμματέας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων. Τα Σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και θα συμμετάσχουν στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 30 Μάη στην Αλεξανδρούπολη».

*Χθες στην πλατεία Καπνεργάτη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας με ενημέρωση των πολιτών εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης. Αύριο αναχωρούν και από την Καβάλα μέλη της επιτροπής που θα λάβουν μέρος σε διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη.

*Σήμερα το απόγευμα στις 7.30 στην πλατεία Καπνεργάτη θα γίνει εκδήλωση του ΚΚΕ στην οποία θα μιλήσει η κ. Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Διαβάστε επίσης