• 3 Μαΐου 2024,

Συνεχώς έλεγχοι στην εστίαση για την τήρηση των μέτρων κατά του covid

 Συνεχώς έλεγχοι στην εστίαση για την τήρηση των μέτρων κατά του covid

Συνεχίστηκαν το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή οι εντατικοί έλεγχοι κυρίως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (καταστήματα εστίασης) όσον αφορά την τήρηση των γνωστών μέτρων στους εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα αυτά αποκλείουν από τους εσωτερικούς χώρους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης είπε στην Δευτεριάτικη Πρωινή ότι παραβάσεις διαπιστώνονται κάθε μέρα αλλά «… η πλειοψηφία των επαγγελματιών έχει συμμορφωθεί».

Σύμφωνα και με τις οδηγίες που υπάρχουν, οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Γίνονται από πάσης φύσεως προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Άλλοτε ένστολο και άλλοτε όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι έλεγχοι είναι περισσότεροι από ένας την ημέρα! Σύμφωνα δε με όσα περιγράφουν οι επαγγελματίες, οι αστυνομικοί κάνουν ελέγχους ακόμη και στην παραλία. Μια περιοχή της αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου!

Το χθεσινό δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ελέγχων στην ΑΜΘ ως εξής:

Από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε (7) καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και (7) παραβάσεις σε πελάτες. 7 παραβάσεις σε πελάτες εντός καταστημάτων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων και επιχειρήσεων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ, για μη χρήση μάσκας.

Διαβάστε επίσης