• 8 Μαΐου 2024,

Συνεδρίασε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας

 Συνεδρίασε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας

Χωρίς πολλές και ιδιαίτερες ειδήσεις συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ήταν η καθιερωμένη συνεδρίαση του μήνα, με κυριότερο θέμα τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε εύκολα και γρήγορα καθώς τα οικονομικά δεδομένα του φορέα παραμένουν σε γενικές γραμμές ίδια. Ρόλο ίσως έπαιξε και το ότι τα δεδομένα του προϋπολογισμού είχαν συζητηθεί τις προηγούμενες ημέρες σε άτυπες ενημερωτικές συναντήσεις,  μετά από πρωτοβουλία του προέδρου Μάρκου Δέμπα. Μια τέτοια συνάντηση φημολογείται ότι έγινε ανάμεσα στον κ. Δέμπα και τον κ. Κίμωνα Παπαδόπουλο. Κακή σύμπτωση για τη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας στο γεγονός ότι έγινε ταυτόχρονα με τις εκλογές στην Ομοσπονδία και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Απουσίαζαν δικαιολογημένα ο Γιάννης Παναγιωτίδης και η δημοτική σύμβουλος Έλσα Βακιρτζή. Μία ακόμη φορά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία θέμα επιχορήγησης τοπικού φορέα, ειδικότερα του Εμπορικού Συλλόγου. Το Επιμελητήριο στηρίζει οικονομικά τον Εμπορικό Σύλλογο, κάνει πολύ καλά αφού η στήριξη είναι απαραίτητη. Στην προκειμένη περίπτωση με ποσό τριών χιλιάδων ευρώ για τις λειτουργικές του δαπάνες και την πραγματοποίηση εκλογών στο μέσο του μήνα. Δύο μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου διαφώνησαν με την οικονομική στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου επαναλαμβάνοντας γνωστές απόψεις τους περί επιχορηγήσεων. Η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια την Παρασκευή 1η Νοέμβρη αναφέρει την απόφαση ως ομόφωνη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

*Στη διάρκεια του διήμερου Παρασκευή- Σάββατο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας έλαβε μέρος στη γενική συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων που έγινε στα Χανιά.

Διαβάστε επίσης