• 20 Απριλίου 2024,

Συνεδρίαση με βασιλόπιτα και δαπάνες εκδηλώσεων

 Συνεδρίαση με βασιλόπιτα και δαπάνες εκδηλώσεων

Ουσιαστικά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019 γίνεται σήμερα το απόγευμα στις επτά το Δημαρχείο. Πριν από την συνεδρίαση θα γίνει το κόψιμο της πίτας για το 2019 παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.

Τα θέματα τη ς ημερήσιας  διάταξης δεν είναι πολλά ούτε είναι σημαντικά. Θα συζητηθεί η εκκρεμότητα στο συμβούλιο της επικρατείας, η προσφυγή του Δήμου Καβάλας για τα διόδια στην παράκαμψη, αφού η υπόθεση δεν κρίθηκε στην προκαθορισμένη ημερομηνία, αναβλήθηκε μετά από αίτημα της Εγνατίας οδού Α.Ε. Είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν θέματα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ενώ θα δοθούν παρατάσεις στο έργο κατασκευής πεζοδρομίων κλπ – παράταση τριών μηνών – και στο έργο οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης Δήμου Καβάλας μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Και στις δύο παρατάσεις θα υπάρξει παράταση των εργασιών με την προβλεπόμενη αναθεώρηση. Εντωμεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα, ειδικότερα την προηγούμενη Παρασκευή αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση για δαπάνες εκδηλώσεων μόνο που η απόφαση είχε παρθεί τον Ιούλιο του 2017.

Η ενέργεια αυτή δημιουργεί απορίες και μάλλον συνδέεται με δηλώσεις του Άρη Βέρρου που αμφισβητεί σε γενικές γραμμές τις δαπάνες του Δήμου Καβάλας  για τις τοπικές εκδηλώσεις. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα η Δήμαρχος Καβάλας με ανακοίνωσή της προκήρυξε την πλήρωση μιας θέσης ειδικού συνεργάτη κατηγορίας ΠΕ για την επικουρία της. Αντικείμενο του ειδικού συνεργάτη η παροχή υπηρεσιών και εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα διαμεσολάβησης σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις λειτουργίες του Δήμου με ειδικότερα καθήκοντα την παροχή συμβουλών για την διατύπωση εξειδικευμένων γνώσεων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με βιογραφικό σημείωμα και τα σχετικά δικαιολογητικά γίνονται δεκτές το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Καβάλας μέχρι 24 Ιανουαρίου.

 

 

Διαβάστε επίσης