• 5 Μαΐου 2024,

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με λίγα και εύκολα θέματα

 Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με λίγα και εύκολα θέματα

Mε 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι λίγα και ιδιαίτερα απλά, τα περισσότερα.

Το γεγονός δεν περνάει απαρατήρητο μιας και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει να συνεδριάσει 15 περίπου ημέρες. Παρά ταύτα η δραστηριότητα που μεσολάβησε δεν οδήγησε σε ιδιαίτερα σημαντικές εισηγήσεις από την πλευρά της διοίκησης. Από τα 26 θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν: Το πρώτο θέμα που αφορά την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στις σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για μία πανελλαδική προσπάθεια αυτές να μονιμοποιηθούν.

Το σωματείο της Καβάλας κάνει αισθητή την παρουσία του έχοντας ενημερώσει κατά καιρούς το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσφατα έδωσε σχετική συνέντευξη τύπου ενώ επισκέφθηκε και ενημέρωσε και τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.

Παραδοσιακά το αίτημα μονιμοποίησης τους υποστηρίζουν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δύο θέματα αφορούν πρόσφατες αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ. Οι αποφάσεις στη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ ήταν ομόφωνες. Υπάρχουν θέματα για την αντικατάστασή του Κώστα Κουνάκου από διάφορες δημοτικές επιτροπές μιας και έπαψε να εκπροσωπεί την παράταξη του Μάκη Παπαδοπούλου. Σε τρεις περιπτώσεις επαγγελματίες της Καβάλας Θα πετύχουν μείωση του ενοικίου που πληρώνουν στο δήμο για εκμίσθωση δημοτικών ακινήτων. Είναι η καθιερωμένη λόγω της οικονομικής κρίσης μείωση ενοικίου από 10 έως 20%.

Αυτή επιτυγχάνεται μόνο όταν οι επαγγελματίες αποδείξουν μείωση του τζίρου τους με στοιχεία που καταθέτουν στην αρμόδια δημοτική επιτροπή και αφορούν την οικονομική τους δραστηριότητα τα προηγούμενα τρία χρόνια. Στην επιτροπή προσήλθαν οι συγκεκριμένοι τρεις επαγγελματίες, μέσα και έξω από την Καβάλα.

Όλοι καταλαβαίνουν ότι με μία τόσο εύκολη ημερήσια διάταξη και τόσο λίγα θέματα σε αυτήν, η συνεδρίαση θα έχει ενδιαφέρον στο πρώτο της μέρος. Στις ερωτήσεις προς τη διοίκηση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εσχάτως αυτή η διαδικασία έχει αναβαθμισθεί, έχει μεγαλώσει χρονικά αφού ερωτήσεις από την αντιπολίτευση προς τη διοίκηση δεν καταθέτουν μόνο οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των ίδιων παρατάξεων.  (Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή).

 

Διαβάστε επίσης