• 19 Μαΐου 2024,

Συνελεύσεις αγροτών: Πιθανές κινητοποιήσεις αφού οι αποζημιώσεις δεν πληρώθηκαν

 Συνελεύσεις αγροτών: Πιθανές κινητοποιήσεις αφού οι αποζημιώσεις δεν πληρώθηκαν

Σε μια νέα φάση περνούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών του Δήμου Παγγαίου.

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις σε Ποδοχώρι και Ελευθερές προκειμένου να αποφασιστούν νέες κινητοποιήσεις! Προεκλογικές.

Οι λόγοι είναι δύο:

1) Δεν πληρώθηκε ακόμη η αποζημίωση De Minimis.

2) Δεν μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα από τον ΕΛΓΑ.

Η επιστροφή των ποσών που παρακρατήθηκαν (20%). Υποσχέσεις υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Προφανώς και δεν τηρήθηκαν. Με αποτέλεσμα οι αγρότες να ετοιμάζονται να ξαναβγούν στους δρόμους.

Οι τοπικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης που πιέζονται αφόρητα, πιέζουν με τη σειρά τους όσους έχουν την αρμοδιότητα των πληρωμών και βρίσκονται στην Αθήνα, ισχυρίζονται ότι οι πληρωμές είναι θέμα λίγων επόμενων ημερών. Πλην όμως οι αγρότες δεν πιστεύουν.

Και δεν πιστεύουν γιατί ίδια λόγια άκουσαν το προηγούμενο διάστημα. Ειδικά πριν το Πάσχα. Ρόλο παίζει και η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, γεγονός που δημιουργεί στους αγρότες ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Πολλά πράγματα θα κριθούν από την προσέλευση των αγροτών στις δύο συνελεύσεις του συλλόγου τους. Φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη. «Τις συνελεύσεις τις κάνουμε γιατί τις ζήτησαν τα μέλη μας.

Αυτά θα μας πουν τι ακριβώς θα γίνει ως διαμαρτυρία» έλεγαν χθες οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Παγγαίου. Δεν αποκλείεται η διαμαρτυρία αν αποφασιστεί, να συνδυαστεί με την πιθανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ν. Καβάλας την προσεχή Πέμπτη.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες σε έκτακτη γενική συνέλευση για τα θέματα που αφορούν την πληρωμή του 20% και τα DEMINIMIS. Λόγω της μη διαθεσιμότητας του Αμφιθέατρου του Δήμου στην Ελευθερούπολη, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα (σήμερα) 24/4/2023 στις 19:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του Ποδοχωρίου. Και την Τρίτη 25/4/2023 στις 19:00 το απόγευμα στο Καφέ ΟΛΕ (ΠΟΛΗΣ) στις Ελευθερές. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Η Βουλή κλείνει ο καθένας ας το σκεφτεί».

Διαβάστε επίσης