• 25 Απριλίου 2024,

Συνέντευξη Κώστα Κουκούλα: «Με τη δράση μας δημιουργήσαμε νέους δεσμούς με πολύ περισσότερο κόσμο»

 Συνέντευξη Κώστα Κουκούλα: «Με τη δράση μας δημιουργήσαμε νέους δεσμούς με πολύ περισσότερο κόσμο»

Θέματα της τοπικής επικαιρότητας, ειδικότερα της προεκλογικής επικαιρότητας, σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ κ. Κώστας Κουκούλας.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην προεκλογική δουλειά που κάνουν τα μέλη του κόμματος αυτή την περίοδο, σημειώνοντας ότι είναι η ίδια που γίνεται εδώ και καιρό. Συνεχώς από τις εθνικές εκλογές του 2019 και μετά.  Μίλησε και για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Καβάλας. Σχολίασε επίσης το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση. Σημείωσε ότι εκεί που υπάρχει μία δημαρχιακή υποψηφιότητα, πλέον χρειάζονται -όπως είπε- διπλάσιοι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι σε σχέση με τους υποψηφίους του 2019!

Ο κ. Κουκούλας στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όπως υποσχεθήκαμε και στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του στο εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων, το κόμμα μας δεν θα αφήσει το περιστατικό να ξεχαστεί. Εξ αυτού του λόγου μετατρέψαμε την ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή σε επίκαιρη. Προς το παρόν δεν έχω ενημέρωση για το πότε θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτό σίγουρα θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Συνομιλώντας και συζητώντας με τους πολίτες του Νομού Καβάλας, πηγαίνοντας τα στελέχη μας παντού (στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς) διαπιστώνουμε μία γενικευμένη αγανάκτηση. Μια ανησυχία, καμιά φορά ακόμη και φόβο του κόσμου.

Ο κόσμος ζητά η σημερινή κατάσταση να μην συνεχιστεί! Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι πολύς κόσμος που δεν μας ψήφιζε, σκέπτεται πλέον να μας ψηφίσει. Με τη δράση μας όλο το προηγούμενο διάστημα στο Ν. Καβάλας αποκτήσαμε νέες επαφές, νέες γνωριμίες.

Συνάψαμε νέους δεσμούς με πολύ περισσότερο κόσμο. Αυτό για μας είναι ελπιδοφόρο. Το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών του κόμματος για το Νομό Καβάλας θα είναι αναβαθμισμένο και ανανεωμένο. Τα ονόματα θα ανακοινωθούν αφού ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών. Οι γυναίκες υποψήφιες βουλεύτριες ενδέχεται να είναι στο ψηφοδέλτιο σε ποσοστό ακόμη και 50%. Το βουλευτικό μας ψηφοδέλτιο θα αποτελείται από ανθρώπους γνωστούς και δοκιμασμένους στην κοινωνία».

Για την παρουσία του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές είπε:

«Κοιτάξτε, είναι διαμορφωμένος ένας νέος νόμος που αλήθεια είναι ότι έχει δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα. Και όχι μόνο για μας. Υπάρχουν Δήμοι και στο Ν. Καβάλας που σύμφωνα με το νέο νόμο απαιτούνται σχεδόν διπλάσιοι υποψήφιοι. Ο νόμος είναι προβληματικός….».

Θυμίζουμε ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019 το ΚΚΕ μέσω παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε υποψήφιους Δημάρχους και στους 4 Δήμους του Νομού. Αυτό, παρά τις προαναφερθείσες δυσκολίες, επιδιώκει και για τις εκλογές που έρχονται.

Διαβάστε επίσης