• 7 Μαΐου 2024,

Συνέντευξη του Άρη Βέρρου «στο Κόκκινο Καβάλας»

 Συνέντευξη του Άρη Βέρρου «στο Κόκκινο Καβάλας»

Τα θέματα αφορούσαν στην ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη από τον Δήμο για την εκπόνηση μελέτης για τις Πράσινες Γωνιές, στην αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς και στην καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον κ. Βέρρο, το μέγεθος του Δήμου Καβάλας επιβάλλει την πρόσληψη ειδικών συνεργατών, ώστε να μην χρειάζεται συχνά να προσφεύγει σε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως είπε, η ανάθεση θα κοστίσει στον Δήμο 12.400 ευρώ και θα αφορά σε μια υπόθεση, ενώ η πρόσληψη μόνιμου υπαλλήλου θα κοστίζει περί τις 15.000 ευρώ τον χρόνο και θα απασχολείται μονίμως στην εκπόνηση τέτοιων μελετών.

Σχετικά με την αύξηση των τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς, ώστε όσοι γονείς δικαιούνται voucher (κρατική επιδότηση) να καταθέσουν σχετικό αίτημα, ώστε κρατικά χρήματα να δοθούν στον Δήμο για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, είπε πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλη διαδικασία. Δηλαδή, σε όσους αποδεδειγμένα δικαιούνται voucher να τους ειπωθεί ότι ή θα το πάρουν από το κράτος ή θα πληρώσουν οι ίδιοι τα τροφεία.

Τέλος, στην ερώτησή του προς τον δήμαρχο για τις καθυστερήσεις πληρωμής των υπερωριών και των εξαιρέσιμων στους δημοτικούς υπαλλήλους, ο κ. Μουριάδης απάντησε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στα οικονομικά του Δήμου, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις ελλείψεις σε προσωπικό λόγω της πανδημίας κι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει η πληρωμή τους.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι πληρώθηκαν μόλις προχθές μόνον τις υπερωρίες του Γενάρη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μια χρονιά οι υπάλληλοι δεν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα εξαιρέσιμα του Γενάρη και του Φλεβάρη. (Πηγή ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο Καβάλας)

Διαβάστε επίσης