Έτοιμη για το Καλοκαίρι η Νέα Καρβάλη- Υποδειγματική συνεργασία των μελών του τοπικού συμβουλίου

 Έτοιμη για το Καλοκαίρι η Νέα Καρβάλη- Υποδειγματική συνεργασία των μελών του τοπικού συμβουλίου

Η συνταγή της επιτυχίας είναι ίδια για τη Νέα Καρβάλη. Σταθερή εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια.

Συνεργασία και όχι αντιπαλότητα μεταξύ των αιρετών του τοπικού συμβουλίου κι όπου χρειάζεται αθόρυβη εθελοντική δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο λύνονται προβλήματα όλο το έτος, η Νέα Καρβάλη είναι κάθε φορά και πιο όμορφη.

Αυτήν την εποχή και τουριστική. Δεν είναι τυχαίο ότι για φέτος το Καλοκαίρι διαπιστώνεται αύξηση των διαθέσιμων κλινών σε ποσοστό άνω του 15% ενώ εντός του Θέρους θα ολοκληρωθεί η επένδυση μικρού ξενοδοχείου πολυτελείας.

Που μπορεί και να προλάβει την τρέχουσα μα διαφορετική περίοδο.

«Παρά τη δοκιμασία του κορωνοϊού είμαστε έτοιμοι για όσους μας προτιμήσουν» μας είπε χθες ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Νίκος Καρακεϊσογλου. Η εθελοντική εργασία έγινε, ο Δήμος Καβάλας βοήθησε ενώ οι ιδιώτες κάτοικοι της Νέας Καρβάλης φρόντισαν να καθαρίσουν κι αυτοί τα οικόπεδα τους από τα χόρτα.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 40 οικόπεδα ιδιωτών είναι καθαρά με δική τους ευθύνη και δικά τους έξοδα. Των ιδιωτών. «Αυτό το καταφέραμε γιατί τους πείσαμε ότι προέχουν οι λόγοι υγείας και ασφάλειας» είπε ο κ. Καρακεϊσογλου. Υπήρξαν περιπτώσεις που τα χόρτα σε ιδιωτικά οικόπεδα κόπηκαν από το Δήμο. Σε αυτές ο ιδιώτης δέχθηκε να πληρώσει τα έξοδα που ανέκυψαν.

Στην παραλία της Νέας Καρβάλης έγινε καθαρισμός και στρώση της άμμου. Μπήκαν ομπρέλες, σε ορισμένες περιπτώσεις και ξαπλώστρες. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη. Όσο για την τουριστική κίνηση, είναι περίπου ίδια όπως -αυτήν την στιγμή- σε όλο το Νομό. Καταφθάνουν δειλά δειλά οι πρώτοι Βαλκάνιοι επισκέπτες. «Το χωριό μας είναι καθαρό χάρη σε μας και το Δήμο Καβάλας» είπε ο πρόεδρος του τοπικού. Επισημαίνει ότι για τη Νέα Καρβάλη πρόβλημα είναι τα αδέσποτα σκυλιά. Πολλά και κάποια από αυτά επιθετικά. Ο κ. Καρακεϊσογλου αναφέρεται σε παράπονα πολιτών. Ορισμένα σκυλιά επιτέθηκαν – μας λέει- σε ηλικιωμένους ανθρώπους ενώ υπήρξαν και σοβαρότερα περιστατικά. Ζητά την εφαρμογή του νόμου, απευθύνεται πάλι στο Δήμο Καβάλας. Τις προσπάθειες του οποίου αναγνωρίζει. Τις ζητά ωστόσο ακόμη πιο έντονες.

Διαβάστε επίσης