• 20 Απριλίου 2024,

1η Ιουλίου λειτουργεί το δημοτικό κάμπινγκ της Κεραμωτής- Προσαρμόζεται στα δεδομένα του κορωνοϊού

 1η Ιουλίου λειτουργεί το δημοτικό κάμπινγκ της Κεραμωτής- Προσαρμόζεται στα δεδομένα του κορωνοϊού

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής για την προετοιμασία του Δήμου για το καλοκαίρι που ξεκίνησε.

Έθιξε και την γενικότερη κατάσταση στην ανατολική περιοχή του Νομού Καβάλας,  περιοχή που γειτνιάζει με τη Θράκη. Στην οποία Θράκη τα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά. Από τουριστικής πλευράς ο Σάββας Μιχαηλίδης είπε ότι ξεκίνησε η προσέλευση Βαλκανίων τουριστών, οι οποίοι εντοπίζονται -οι περισσότεροι-  στην περιοχή της Κεραμωτής. «Υπάρχει προσέλευση και δεν είναι μεγάλη. Από την 1η Ιουλίου που θα λήξει η καραντίνα στη Βουλγαρία θα έρθουν περισσότεροι Βούλγαροι» είπε χαρακτηριστικά. Στους πρώτους επισκέπτες ξεχωρίζει και τους Ρουμάνους.

Είναι αισιόδοξος για την τουριστική περίοδο καθώς πιστεύει ότι τελικά τουριστική κίνηση θα υπάρξει.  Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ζητά να τηρηθούν οι κανόνες και τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού απ’ όλους, επισημαίνει τη μεγάλη ευθύνη που  που έχουν σε αυτό το θέμα οι επαγγελματίες του Δήμου Νέστου. «Το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης είναι έτοιμο εδώ και καιρό, βοηθήσαμε και εμείς προς την ίδια κατεύθυνση» είπε ο Δήμαρχος. Σχετικά με την προετοιμασία για την λειτουργία του κάμπινγκ στην Κεραμωτή τόνισε: «Το κάμπινγκ στην Κεραμωτή ετοιμάζεται να λειτουργήσει με τα δεδομένα της εποχής, σύμφωνα με τα μέτρα που θα ισχύουν.

Αυτό θα γίνει από τις αρχές Ιουλίου. Αν το κάμπινγκ δεν ήταν του Δήμου αλλά ιδιώτη, δεν θα λειτουργούσε. Γιατί αυτά που πρέπει να γίνουν, τα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού, κοστίζουν. Σημειώνω ότι αυξάνονται, σχεδόν διπλασιάζονται οι εργαζόμενοι σε αυτό. Απαιτούνται συνεχείς απολυμάνσεις εγκαταστάσεων και πολλά άλλα».

Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του Δήμου Νέστου φέτος το καλοκαίρι, από την πλευρά του τουρισμού, τόνισε: «Ως ένα βαθμό πιστεύω ότι στο τέλος θα σωθεί η παρτίδα. Ας χάσαμε τον Μάιο και τον Ιούνιο».  Όπως φαίνεται, από τα όσα είπε ο κ. Μιχαηλίδης, ποντάρει αρκετά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε σχέση με την υποχώρηση του προβλήματος του κορωνοϊού. Υπολογίζει δηλαδή σε μία τουριστική κίνηση που θα συνεχιστεί και το Σεπτέμβρη, ίσως και τον Οκτώβρη σε υψηλά επίπεδα προκειμένου -αν όλα πάνε καλά- με αυτήν την κινητικότητα του Φθινοπώρου να καλυφθούν οι σημαντικές απώλειες της περιόδου που προηγήθηκε και διανύουμε.

* Σε εργασίες επισκευής και αντικατάστασης των μηχανικών στοιχείων στο σιντριβάνι της Πλατείας Προαστίου Χρυσούπολης, προχώρησαν οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Νέστου, όπως και στον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης