• 29 Μαρτίου 2024,

Λογιστές- φοροτεχνικοί «… τα παιδιά για όλες τις δουλειές»

 Λογιστές- φοροτεχνικοί «… τα παιδιά για όλες τις δουλειές»

Η κ. Γεωργία Εμινίδου είναι πρόεδρος στο σύλλογο Νομού Καβάλας λογιστών- φοροτεχνικών. Χθες έγινε με επιτυχία πανελλαδική κινητοποίηση, η οποία περιελάμβανε αποχή από κάθε συναλλαγή με την εφορία. Όπως καταλαβαίνουμε για τους λογιστές φοροτεχνικούς έφθασε ο κόμπος στο χτένι. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις της κ. Εμινίδου.

Η συνέντευξη

Ερ: Για ποιο λόγο έχετε αυτή την κινητοποίηση; Τι σας ενοχλεί;

Απ: Γιατί πλέον δεν πάει άλλο. Δεν είναι τώρα το φαινόμενο, είναι από το 2010 και μετά, με το νόμο 3842 τότε.

Έχουμε επιφορτιστεί πάρα πολλά πράγματα στους ώμους μας. Όλη η  ηλεκτρονική μεταρρύθμιση που έγινε στο υπουργείο οικονομικών, στο υπουργείο εργασίας, στο υπουργείο ανάπτυξης έχει περάσει εξ ολοκλήρου από τις πλάτες μας και μας έχουν μετατεθεί  υπηρεσίες  που εν πας περιπτώσει δεν είμαστε αρμόδιοι να τις κάνουμε.

Ερ: Αν σας πει κάποιος «μην διαμαρτύρεστε αυτή είναι η δουλειά σας», τι θα του πείτε;

Απ: Δεν είναι η δουλειά μου να γράφω ηλεκτρονική συνταγή σ` έναν ασφαλισμένο. Δεν είναι  η δουλειά μου να εκδώσω κάρτα ανεργίας σε άνεργο του ΟΑΕΔ.  Ούτε είναι η δουλειά μου να εκδίδω μηνιαίο εκκαθαριστικό που ζητάει η τράπεζα για να ανανέωση,  για να επικαιροποιήσει τους λογαριασμούς από τους έρμους τους συνταξιούχους και τους ταλαιπωρούν που πηγαίνουν στον πρώην ΙΚΑ, στον πρώην ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ και δεν τους βγάζουν και τους λένε πάτε στον λογιστή. Ο λογιστής όμως για να το βγάλει προκειμένου να εξυπηρετήσει τα γερόντια θα  πρέπει να έχει ένα έστω ένα παλιό ειδοποιητήριο που στέλνανε μέχρι το 2013, προτού αρχίσουν την οικονομία στα έντυπα και τα φορτώσουν και αυτά σε μας. Οπότε σε εκείνο το έντυπο έχει κάποιους κωδικούς που με τη βοήθεια αυτών  βγάζονται. Διαφορετικά πρέπει να πάνε στις υπηρεσίες να τους βγάζουν. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό το πράγμα. Έχουμε γίνει τα παιδιά για όλες τις δουλειές, είμαστε επιστήμονες, είμαστε επαγγελματίες και έχουμε αναλάβει μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά. Πρέπει να είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε στο αντικείμενο μας, όχι σε όλα.

Ερ: Θα έχει συμμετοχή η σημερινή(χθεσινή) αποχή;

Απ: Ελπίζουμε και ευελπιστούμε τα μέλη αν μη τι άλλο του νομού Καβάλας,  να συμμετέχουν όλα σε αυτή την αποχή.  Θα ήθελα να κάνω παράκληση  και στους συναδέλφους που για δικούς τους λόγους που είναι σεβαστοί και δεν είναι μέλη του συλλόγου να συμμετέχουν.  Βιώνουν όλο αυτό το ζόρι, την πίεση και την ανασφάλεια και το άγχος που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια με αποκορύφωμα τους τελευταίους τρεις μήνες.  Καλούμε λοιπόν ως σύλλογος Καβάλας και τους συναδέλφους οι οποίοι δεν είναι μέλη μας, σήμερα (χθες) να απέχουν από οποιαδήποτε υποβολή στο ΤΑΧΙS και στο ΕΡΓΑΝΗ. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε. Δεν θα βγάλουμε κάτι αν δεν έχει μεγάλη συμμετοχή η σημερινή(χθεσινή)  αποχή. Άλλωστε ξέρετε ότι στον κλάδο μας  ότι έχουμε και  αυτούς που δουλεύουν «μαύρα» σαν λογιστές. Αυτοί λοιπόν  σήμερα(χθες)  θα κάνουν πάρτι. Επειδή όλοι οι άλλοι δεν θα δουλέψουμε φοβάμαι ότι όλοι αυτοί οι δορυφόροι θα βρουν τη χαρά τους. Η πλειοψηφία θα είμαστε εκτός οπότε αυτοί θα δουλέψουν πάρα πολύ εύκολα με δεδομένο ότι κάθε μέρα το TAXIS κρεμάει, σε πετάει απέξω.

Ερ: Μήπως με αυτή την αποχή επηρεαστούν περισσότεροι οι πελάτες σας και όχι τόσο το σύστημα, τόσο το δημόσιο;

Απ: Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι οι πελάτες μας έχουν βιώσει και αυτοί μαζί με μας, το ζόρι και την πίεση όλο αυτόν τον καιρό. Το πιο σημαντικό έχουνε βιώσει την αστάθεια των εγκυκλίων. Ξέρετε τι είναι να περιμένεις να σου  βγει μια εγκύκλιος , να βγει μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να δεις τι θα κάνεις, πως θα λειτουργήσεις και όταν βγαίνει αυτή να είναι ασαφής; Να λες κάτι στον πελάτη σου, να προσπαθείς να διαβάσεις για να βγάλεις άκρη και την άλλη μέρα να του λες κάτι άλλο, ότι δεν ισχύει αυτό. Εμείς έχουμε κάνει τρεις φορές μισθοδοσία Μαρτίου για να καταλάβετε, γιατί κάθε φορά άλλαζε κάτι.  (φωτογραφία αρχείου από προηγούμενη εκδήλωση του συλλόγου)

Διαβάστε επίσης