• 20 Απριλίου 2024,

Συνεργασίες μόνο με καθαρά πρόσωπα, πρακτικά μυαλά και ανιδιοτελείς προθέσεις

 Συνεργασίες μόνο με καθαρά πρόσωπα, πρακτικά μυαλά και ανιδιοτελείς προθέσεις

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 24ης Μαρτίου του 2014, παραμονή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Επετείου, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Καβάλας, η κ. Δήμητρα Τσανάκα, σε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συγκέντρωση, παρουσίασε το συνδυασμό της, με τον οποίο, δύο μήνες αργότερα, διεκδίκησε και κέρδισε τη διοίκηση του δήμου και φυσικά τον δημαρχιακό θώκο για τον εαυτό της.

Εκείνο το βράδυ μάλιστα έκανε γνωστό και το όνομα του συνδυασμού της που ήταν «Ανάσα για το Δήμο».

Η κ. Δήμητρα Τσανάκα δεν ήταν εκείνη την εποχή ένα καινούριο πρόσωπο στην τοπική πολιτική κονίστρα. Είχε μεγάλη διαδρομή στα δημοτικά πράγματα, με θέσεις διοίκησης μάλιστα στο Δήμο Καβάλας αλλά είχε συμπεριελήφθη επίσης και στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Καβάλας, στις βουλευτικές εκλογές του 2009.

Λόγω μάλιστα και της επαγγελματικής της ιδιότητας και ασκώντας επί σειρά πολλών ετών την ιατρική τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απολάμβανε και μια ευρύτατη αποδοχή και συμπάθεια στην κοινωνία της Καβάλας.

Ήταν φανερό λοιπόν ότι ο συνδυασμός της «Ανάσα για το Δήμο» είχε έναν εντελώς προσωπικό -για να μη πούμε προσωποπαγή- χαρακτήρα ο οποίος μάλιστα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια και από την πενταετή θητεία της στο δημαρχιακό θώκο.

Η «Ανάσα για το Δήμο» είχε ταυτιστεί με την Δήμητρα Τσανάκα. Ήταν ένα αποκλειστικό δημιούργημά της.

Η δημοσιοποίηση από την ίδια το 2019, της απόφασής της να μην διεκδικήσει ξανά μια νέα θητεία στις επόμενες δημοτικές εκλογές, έφερε νέα δεδομένα στην δημοτική της παράταξη της οποίας στην ουσία σηματοδότησε και το οριστικό της τέλος.

Νωρίς – νωρίς και από τους πρώτους μήνες που η «Ανάσα για το Δήμο» βρέθηκε από τη διοίκηση στην αντιπολίτευση και με δεδομένη την πρόθεση της πρώην δημάρχου να αποχωρήσει οριστικά το 2023, εκδηλώθηκαν φανερά επιθυμίες και φιλοδοξίες για την θέση του επικεφαλής στην συγκεκριμένη δημοτική παράταξη με προοπτική τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Το χαρακτηριστικό σημάδι αυτών των προθέσεων ήταν και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα, η σκληρή, τυφλή και μανιοκαταδιωκτική πολλές φορές αντιπολίτευση προς τη διοίκηση του δήμου και προσωπικά προς τον Θόδωρο Μουριάδη θαρρείς και το γράδο για το αν αξίζει κανείς να ηγηθεί ενός συνδυασμού και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο είναι η άνευ ηθικών ορίων, συνεχής, καταγγελτική, λαϊκίστικη και ανηλεής κριτική στο πρόσωπο του εν ενεργεία δημάρχου.

Όμως η «Ανάσα για το Δήμο» χωρίς τη Δήμητρα Τσανάκα δεν είναι απλώς σκορδαλιά χωρίς σκόρδο αλλά κυρίως έχει ημερομηνία λήξης. Για να μη πούμε δηλαδή ότι έχει ήδη λήξει.

Και επειδή –αν και βρισκόμαστε τρία χρόνια πριν- πολλοί μουστερήδες ακούγονται ήδη από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας για υποψήφιοι δήμαρχοι με τη στήριξή της (ακόμη και επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης στο Δήμο Καβάλας), για το λόγο αυτό φρονούμε ότι όποιος έχει κότσια και επιθυμεί να κατέβει στον αγώνα, πρέπει να αρχίσει από την αρχή. Να «στήσει» δηλαδή καινούρια παράταξη και να αγωνιστεί από την αρχή να δημιουργήσει τη δικιά του δυναμική. Όπως έκανε και η πρώην δήμαρχος. Εκεί άλλωστε θα φανεί και η όποια αξία και ευρύτερη αποδοχή απολαμβάνει ο υποψήφιος επικεφαλής.

Ως εκ τούτου λοιπόν, στο εσωτερικό μιας δημοτικής παράταξης που έχει στην ουσία «τελειώσει», δεν μπορούν κάποιοι να εγκαλούν συναδέλφους τους που επιθυμούν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με τη διοίκηση του δήμου, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι κάνουν αγωνιώδη αγώνα δρόμου, τσαλαπατώντας και την ίδια την Τσανάκα πολλές φορές, στη λαχτάρα τους και στην πρεμούρα τους να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του μελλοντικού επικεφαλής της.

Ένας χρόνος χάθηκε. Με ευθύνη όλων αλλά κυρίως της διοίκησης και του δημάρχου. Με δική του πρωτοβουλία λοιπόν, άμεσα, πρέπει να κερδηθεί το χαμένο έδαφος. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι οι υλακές κάποιων λίγων λαϊκιστών. Οι οποίες δεν έχουν καμιά ανταπόκριση παρά μόνον εισπράττουν τον αντίλαλό τους. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του σώματος είναι άνθρωποι μετρημένοι και λογικοί. Εκεί πρέπει να απευθυνθεί και να στοχεύσει ο Θόδωρος Μουριάδης. Στα καθαρά πρόσωπα, τα πρακτικά μυαλά, τις ανιδιοτελείς και ανυστερόβουλες προθέσεις. Άμεσα και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Διαβάστε επίσης