• 25 Απριλίου 2024,

Σύντομα σπίτι της θεραπευμένη και η 34χρονη

 Σύντομα σπίτι της θεραπευμένη και η 34χρονη

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου η 55χρονη καβαλιώτισσα – πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στο Νομό μας – βγήκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. 

Είναι καλά στην υγεία της ενώ για το εξιτήριο από το νοσηλευτικό ίδρυμα μεσολάβησαν δύο τεστ στη νόσο. Και τα δύο αποδείχθηκαν αρνητικά.

Η 55χρονη φρόντισε πριν εγκατασταθεί στην οικία της να γίνει απολύμανση αυτής.

Ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών, ακολουθεί τις συμβουλές του Κράτους. Παραμένει σπίτι της αλλά θεραπευμένη.

Όπως είπε στην Πρωινή ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης -με πηγή πληροφόρησης του το διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης- το ίδιο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και για το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Νομό. 34χρονη γυναίκα. Κι αυτή -εξηγεί ο Ντίνος Κλειτσιώτης- παρουσιάζει βελτίωση στην υγεία της.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο κρούσμα, η γυναίκα 55 ετών, πληροφορήθηκε ότι έχει τον ιό το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαρτίου. Μία μέρα μετά εισήχθη για νοσηλεία στην Αλεξανδρούπολη όπου έμεινε δέκα μέρες. Το δεύτερο κρούσμα,  η 34χρονη, εισήχθη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για τον ίδιο λόγο την 25η Μαρτίου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι και τα τρία περιστατικά -αφού και του 60χρονου είχε ήπια εξέλιξη- τελειώνουν με θετικό τρόπο.  Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας είπε στην Πρωινή:

«Εντός των ημερών θα βγει από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και η 34χρονη. Καταλαβαίνουμε ότι ο κορωνοϊός είναι μεταδοτικός αλλά τις περισσότερες φορές ιάσιμος. Το ότι στην Καβάλα είχαμε μόνο τρία κρούσματα δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Από τις αρχές Μαρτίου πήραμε και στείλαμε προς εξέταση στο ΑΧΕΠΑ 150 δείγματα ύποπτων περιστατικών. Αυτή τη στιγμή σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου παραμένουν και παρακολουθούνται 10 άρρωστοι που περιμένουν αποτελέσματα των τεστ που υπεβλήθησαν».

*Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας το Νοσοκομείο έλαβε αρνητικές απαντήσεις για τον κορωνοϊό σε 9 τεστ.

Διαβάστε επίσης