Σύσκεψη για άμεση λήψη μέτρων στις κατοικίες του υψώματος «Βασιλάκη»

 Σύσκεψη για άμεση λήψη μέτρων στις κατοικίες του υψώματος «Βασιλάκη»

Στο γραφείο του Δημάρχου Θεοδώρου Μουριάδη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί συνάντηση υπηρεσιών που έχουν σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο ύψωμα «Βασιλάκη», στο περιαστικό δάσος της πόλης πάνω από το Νοσοκομείο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος περιέγραψε τις αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά όπως εξήγησε για να υλοποιηθούν στο σύνολό τους αυτές χρειάζονται χρήματα που όπως ξεκαθάρισε δεν υπάρχουν.

Εκτός από το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κιβράκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας Κυριάκος Μανδρανής και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Διαμαντής Σταγκίδης.

Ο Δήμαρχος μετά το τέλος της σύσκεψης είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Το πρόσφατο περιστατικό της πυρκαγιάς στο ύψωμα «Βασιλάκη» ήταν για μας ένας κώδωνας κινδύνου προκειμένου να οργανωθούμε. Υπάρχουν σπίτια που είναι μέσα στο δάσος και δρόμοι κακής ποιότητας. Αποφασίσαμε να καταγράψουμε όλα τα ονόματα των ιδιοκτητών των κατοικιών για να μπορούμε να τους ενημερώνουμε όταν και αν χρειάζεται.

Θα τους υπενθυμίσουμε την υποχρέωση που έχουν να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί γύρω από κάθε σπίτι αλλά και στην περιοχή του περιαστικού δάσους γενικότερα μία αντιπυρική ζώνη. Θα κάνουμε σήμανση των δρόμων προκειμένου να μπορεί κάποιος να εξυπηρετείται, ειδικά κάποιος που δεν γνωρίζει το κακής ποιότητας οδικό δίκτυο στο ίδιο ύψωμα.

Επίσης όπου χρειάζεται θα κάνουμε διάνοιξη δρόμων καθώς αρκετοί είναι σε κακή κατάσταση. Για όλα αυτά χρειάζονται χρήματα.

Αν και για κάποια θα δράσουμε άμεσα αφού δεν είναι απαραίτητα τα χρήματα. Για τα υπόλοιπα ωστόσο θα ζητήσουμε χρήματα που τα θεωρούμε απαραίτητα για την υλοποίηση σειράς ενεργειών».

Διαβάστε επίσης