Συνωστισμό στην εκκλησία της Παναγίας διαπιστώνει ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Κάστρο»

 Συνωστισμό στην εκκλησία της Παναγίας διαπιστώνει ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Κάστρο»

Το φετινό Καλοκαίρι είναι -όπως αναμένονταν- διαφορετικό και για τη συνοικία της Παναγίας.

Λιγότερος κόσμος αφού η τουριστική κίνηση έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Όπως όλοι καταλαβαίνουν και αυτή η εβδομάδα, εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, θα είναι διαφορετική παρά το ότι στη συνοικία επίκειται η μεγάλη γιορτή της Παναγίας.

Όλα αυτά ήταν το θέμα συνέντευξης στην Πρωινή του προέδρου του συνοικιακού συλλόγου «Το Κάστρο» κ. Φώτη Λαζαρίδη.

Ο κ. Λαζαρίδης παραδέχτηκε ότι φέτος τα πράγματα είναι μπερδεμένα αλλά ουσιαστικά διαμαρτυρήθηκε για τον συνωστισμό που διαπιστώνει στην εκκλησία της Παναγίας. Στην ομώνυμη συνοικία. Ευθύνες εμμέσως πλην σαφώς επέρριψε μόνο στους πιστούς καθώς όπως είπε ο κόσμος με δική του ευθύνη δεν τηρεί τα μέτρα.

Σύμφωνα με το Φώτη Λαζαρίδη εξωτερικά στον Ιερό Ναό υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες αλλά ο κόσμος δεν τις τηρεί. Ζήτησε λοιπόν όλοι οι πιστοί που θα κινηθούν στην εκκλησία τις προσεχείς ημέρες να είναι πιο προσεκτικοί. Σχετικά με την τουριστική κίνηση στη συνοικία τόνισε ότι λίγοι είναι αυτοί που ανεβαίνουν την οδό Θεοδώρου Πουλίδου .

Ξεκαθάρισε ότι όταν πρόκειται για αλλοδαπούς αυτοί είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι αλλά γενικά τόνισε δεν υπάρχει κόσμος. Ακόμα λιγότεροι σημείωσε είναι αυτοί που ανεβαίνουν όλη τη συνοικία με τελικό προορισμό το Φρούριο. Ο Φώτης Λαζαρίδης είπε ότι λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού δεν θα γίνουν φέτος οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του συλλόγου. Τα γνωστά και καθιερωμένα «Καστροφεγγίσματα».

Μετέφερε την διαφωνία του συλλόγου στην προοπτική να νοικιαστεί και να φιλοξενεί τραπεζοκαθίσματα ο χώρος δίπλα από την καφετέρια «Μπρίκι». Σχετική διαμαρτυρία είπε ότι έκανε χθες το πρωί στο Δήμαρχο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο θέμα τελικά δεν επρόκειτο να συζητηθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο αρχικά ήταν προγραμματισμένο.

 

Διαβάστε επίσης