• 29 Μαρτίου 2024,

Προσλήψεις 28 ατόμων στο Νοσοκομείο

 Προσλήψεις 28 ατόμων στο Νοσοκομείο

Η είδηση από την χθεσινή συνέντευξη στην Πρωινή του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνου Κλειτσιώτη έχει σχέση με την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει προσλήψεις που μάλιστα περιγράφονται να είναι 28!

Το προσωπικό που θα προσληφθεί το Φθινόπωρο θα είναι νοσηλευτικό- διοικητικοί εργαζόμενοι αλλά και τραυματιοφορείς. Τη σχετική ανακοίνωση στο Διοικητή του Νοσοκομείου έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ήταν η συνάντηση του Υπουργού με τους Διοικητές όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων. Μετά τη συζήτηση για τον κορωνοϊό γνωστοποιήθηκαν για το Νοσοκομείο Καβάλας οι προαναφερθείσες προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον Ντίνο Κλειτσιώτη μέχρι το τέλος Αυγούστου το Νοσοκομείο Καβάλας θα ενισχυθεί με 11 επιπλέον γιατρούς.

Είναι μία διαδικασία που ξεκίνησε προ μηνών και σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Σχετικά με τον κορωνοϊό υπάρχει μία πανελλαδική έξαρση. Για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τα περιστατικά είναι ελάχιστα. Στην περιοχή μας φαίνεται να ελέγχεται η κατάσταση.

Το βλέπω έξω που ο κόσμος της Καβάλας τηρεί τα μέτρα. Σας θυμίζω ότι την Κυριακή ενώ κάναμε 50 για τον κορωνοϊο μόνο ένα ήταν θετικό που κι αυτό το περιμέναμε».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ρωτήθηκε για το κείμενο καταγγελίας των νοσηλευτών μετά από περιστατικό βίας με ασθενή στην ψυχιατρική κλινική. Τα λόγια του ήταν περιορισμένα και προσεκτικά.

Όπως περιέγραψε ο ασθενής δημιούργησε αναστάτωση στην κλινική. Ένα περιστατικό που όπως είπε στεναχωρεί τους πάντες. Ο κ. Κλειτσιώτης είπε ότι ειδικά η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου χρειάζεται φυλακές ασθενών. Ένα θέμα για το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

 

 

Διαβάστε επίσης