Σύσκεψη στο Δημαρχείο Παγγαίου με θέμα το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στον κόλπο Ελευθερών

 Σύσκεψη στο Δημαρχείο Παγγαίου με θέμα το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στον κόλπο Ελευθερών

Σύσκεψη φορέων από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου, με κυρίαρχο θέμα το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στον κόλπο Ελευθερών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Παγγαίου, παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Καλλινικίδη, της αντιδημάρχου, Ελένης Μπενή, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός.

Όλοι οι παρόντες φορείς (Σύλλογοι Επαγγελματιών, Τουριστικών Καταλυμάτων, Αλιευτικός Αγροτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Παρακτίων Αλιέων, Γονέων και Κηδεμόνων) έθεσαν τις ενστάσεις τους, καθώς τίθενται ζητήματα βιοπορισμού των αλιέων,  καθώς και υποβάθμισης του φυσικού κάλλους και του παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δύναται να αποτελέσει τροχοπέδη για την ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, σε μια περιοχή όπου και ο πληθυσμός, κατά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζεται.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ο κ. Καλλινικίδης και η κ. Μπενή εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των φορέων, ενώ συνέκλιναν στην από κοινού σύνταξη εγγράφου το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό  Συμβούλιο Παγγαίου το προσεχές διάστημα και θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Μακεδονίας- Θράκης, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ,στο αρμόδιο και στα συναρμόδια Υπουργεία, καθώς και στις τοπικές εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης