Συζήτηση και απόφαση για τον παιδικό σταθμό σε κτίριο της Παιδόπολης

 Συζήτηση και απόφαση για τον παιδικό σταθμό σε κτίριο της Παιδόπολης

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας είχε τελικά ως σχεδόν αποκλειστικό θέμα της τη λειτουργία ή όχι του παιδικού σταθμού του Δήμου σε κτίριο της Παιδόπολης.

Το θέμα τέθηκε από την αντιπολίτευση, γράφτηκε ως τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε με λήψη απόφασης. Προκειμένου ο παιδικός σταθμός να μην διακόψει τη λειτουργία του. Πολλοί ωστόσο τόνισαν ότι η απόφαση αυτή έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα καθώς αρμόδιο για τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού είναι μόνο το νομικό πρόσωπο δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη».

Η διοίκηση του οποίου έχει ήδη αποφασίσει έστω προσωρινά την αναστολή του από τον προσεχή Σεπτέμβρη. Όλα θα κριθούν στην περίοδο των εγγράφων που ξεκινά άμεσα. Δεδομένου του ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση του νομικού προσώπου, η διοίκηση του Δήμου θα ξανασυζητήσει τη λειτουργία ή όχι του παιδικού σταθμού με βάση τις εγγραφές που θα υπάρξουν σε αυτόν.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και παρά το ότι το θέμα για τον ίδιο παιδικό σταθμό είχε τεθεί και προ ετών, εμφανίστηκαν κατηγορηματικά υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του. Ρόλο σίγουρα έπαιξε η παρουσία γονέων και κηδεμόνων παιδιών του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού που παρουσίασαν στη συνεδρίαση ένα σωρό επιχειρήματα ώστε αυτός να συνεχίσει να λειτουργεί. Το θέμα παραμένει ανοιχτό αλλά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης.

Για λόγους που έχουν σχέση με την αυτοτέλεια σε τέτοια ζητήματα του νομικού προσώπου. Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας για τις πρόσφατες και πετυχημένες εκδηλώσεις τους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι αύριο θα βρίσκεται στην πόλη μας η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου η επίσκεψη της Υπουργού θα γίνει και για θέματα που έχουν σχέση με έργα του Δήμου Καβάλας. Τα οποία αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογήθηκε η διαδικασία για να χαρακτηριστεί δρόμος ήπιας κυκλοφορίας ο κεντρικός πεζόδρομος στις Κρηνίδες. Πριν τη συζήτηση των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ενημέρωση από το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορήθηκε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για συνενώσεις Πρωτοδικείων ώστε -όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας- να είναι έτοιμο να αντιδράσει στην περίπτωση που ανακύψει θέμα συνενώσεων των Πρωτοδικείων της Καβάλας. Εξαιτίας του ότι η συζήτηση για το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στην Παιδόπολη διήρκησε πολλές ώρες, αποφασίστηκε και δεν συζητήθηκαν θέματα πριν την ημερήσια διάταξη. Αυτά θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του. Που εξ αυτού του λόγου δεν αποκλείεται να γίνει σύντομα.


Το ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ» του ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι για τη σχολική χρονιά 2022-2023 οι εγγραφές/επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας για βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 2 ½ ετών και νήπια ηλικίας 2 ½ ετών έως γεννημένα και το έτος 2019 θα πραγματοποιηθούν από 10 / 05 / 2022 έως και 31 / 05 / 2022.

Οι αιτήσεις εγγραφών/επανεγγραφών θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΝΠΔΔ http://kapakavala.gr και οι οδηγίες συμπλήρωσής τους περιέχονται μαζί με την αίτηση στο παραπάνω site.

Ο γονέας/κηδεμόνας, εφόσον υποβάλλει ηλεκτρονικά την Αίτηση εγγραφής/επανεγγραφής, τη λαμβάνει στο e-mail του, την εκτυπώνει και μαζί με τα δικαιολογητικά, τα υποβάλλει, από 01/06/2022 έως και 30/06/2022 στα γραφεία του ΝΠΔΔ, επί της οδού Κ.Τσολάκη & Σερδάρογλου στον 1ο όροφο (πάνω από το Γ’ ΚΑΠΗ Ποταμουδίων).

Διαβάστε επίσης