• 25 Απριλίου 2024,

Απαισιόδοξος ο Βασίλης Τσιάντος για το μέλλον του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

 Απαισιόδοξος ο Βασίλης Τσιάντος για το μέλλον του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας

Ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας Βασίλης Τσιάντος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα, στον γνωστό κίνδυνο κατάργησης του συγκεκριμένου τμήματος. Ο Βασίλης Τσιάντος είναι φανερό ότι συνεχίζει να ανησυχεί, παρά το ότι το θέμα από τη γιορτή του Πάσχα και μετά δείχνει να είναι «παγωμένο». Επισημαίνει σωστά ότι πολλά πράγματα θα φανούν με την παρουσίαση από το Υπουργείο Παιδείας του καινούργιου μηχανογραφικού.

Το οποίο θα τεθεί υπόψη των τελειόφοιτων μαθητών των Λυκείων. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο στο καινούργιο μηχανογραφικό να μην περιλαμβάνεται το τμήμα της Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, εξέλιξη που θα είναι ότι χειρότερο για αυτό. Το μηχανογραφικό έπρεπε ήδη να έχει γίνει γνωστό στους μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο και σε λίγες εβδομάδες θα γράψουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Η καθυστέρηση που διαπιστώνεται από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας άπαντες εκτιμούν οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν σε αυτό συγκεκριμένα ή πολυσυζητημένα τμήματα. Ο κ. Τσιάντος αφήνει να εννοηθεί ότι γενικότερα δεν είναι για καλό το γεγονός ότι δεν συζητάμε όπως συζητούσαμε το μέλλον του τμήματος Φυσικής.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στην Πρωινή δηλώνει τα ακόλουθα:

«Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο διάστημα για το θέμα δεν υπάρχει κινητικότητα. Από τη μία είναι πιθανό λόγω των επόμενων εθνικών εκλογών να διστάσει το Υπουργείο να καταργήσει το τμήμα Φυσικής. Από την άλλη μπορεί και να υπάρξει αιφνιδιασμός.

Πολλά πράγματα θα φανούν εάν το τμήμα Φυσικής υπάρχει στο νέο μηχανογραφικό. Η Υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά της στην τελευταία σύνοδο πρυτάνεων, στην οποία έλαβε μέρος. Ούτε σκοπεύει να έρθει στην Καβάλα, όπως είχε γίνει γνωστό πριν το Πάσχα.

Είναι άλλο θέμα το μέλλον του τμήματος Φυσικής και άλλο θέμα αν ο πανεπιστημιακός κόμβος της Καβάλας επιχειρήσει να συνεργαστεί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εμείς παλεύουμε να μείνει το τμήμα και να λειτουργεί εντός του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)».

(Στη φωτογραφία πανό που υπάρχει στην είσοδο του ΔΙΠΑΕ Καβάλας κι αφορά το μέλλον του τμήματος Φυσικής).

Διαβάστε επίσης