• 19 Απριλίου 2024,

Τα έχουμε χάσει εντελώς … Έρχεται νέος χιονιάς ;

 Τα έχουμε χάσει εντελώς …  Έρχεται νέος χιονιάς  ;

Τελικά λέτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να έχουμε τον ισχυρότερο χιονιά της τελευταίας δεκαετίας ;

Γιατί ακούστηκε και αυτό μεταξύ άλλων και μάλιστα απο τα χείλη του μετεωρολόγου Καλλιάνου που αν τελικά βγούνε οι πρβλέψεις που βλέπει στον υπολογιστή του θα τρέχουμε γυμνοί στους δρόμους με κουραμπιέδες κάτω απο τις μασχάλες μας !!!

Η ΕΜΥ έδινε μέχρι και χθές χιονόπτωση το Σάββατο απο το πρωί η οποία μάλιστα θα συνεχιζόταν κατά διάστηματα και την Δευτέρα ενώ υπάρχουν και αυτοί που λένε οτι θα την περάσουμε με αρκετό κρύο και χιονόνερο στην χειρότερη.

Για καλύτερες προβλέψεις και πιο ακριβείς ο ίδιος άνθρωπος μας λέει οτι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικές ώρες ακόμα.

Πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους πάμε για μακελειό !

Ευχόμαστε έστω και την τελευταία στιγμή αυτές οι πρβλέψεις για την άφξη νέου χιονιά να αλλάξουν γιατί δεν είμαστε για τέτοια μάτια μου !

 

Μου κάνει εντύπωση απο αυτά που διαβάζω μέσα απο διάφoρα site τοπικά που ασχολούνται αποκλειστικά με τον καιρό κάποιους να γράφουν και να περιμένουν με αγωνία να χιονίσει λες ρε παιδί μου και το χιόνι τους δίνει ζωή.

Μόνο τάματα που δεν κάνουν προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα και να πέσει μάλιστα πολύ περισσότερο χιόνι απο αυτό που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Τέτοια λαχτάρα λες και μαζί με τις νιφάδες χιονιού θα πέφτουν και πενηντάρικα !

Το κρύο έχει κλειδώσει και αυτό που παίζει είναι το χιόνι.

Κυριακή κοντή γιορτή.

Θα δούμε.

 

Πάντως και να χιονίσει μην φοβάστε αφού απο χθες ο Δήμος Καβάλας έχει στην κατοχή του και έτοιμα να τα ρίξει στην μάχη κατά του χιονιά αν έρθει δύο εκχιονιστικά που ευχόμαστε αυτή την φορά να μην τα έχει αραγμένα στην Κεραμωτή μήπως και ο καιρός έρθει απο Ανατολικά.

Αυτά και τα δύο θα πρέπει να είναι εντός της πόλης.

Ένα στην Ερυθρού και ένα επί της Τενέδου.

Μην πάθουμε τα ίδια όπως και πριν απο 1,5 μήνα που μέσα σε δύο ώρες έκλεισε όλο το κέντρο και περιμένανε τον νοτιά και τις βροχές για να ξεκολλήσουμε απο εκεί που είμασταν.

Ισως εκείνη την φορά να ήταν και η μοναδική που παρακαλούσαμε να έρθει ο νοτιάς και να τα λιώσει όλα.

Το λέω αυτό γιατί οι νοτιάδες κατά τα άλλα  είναι οτι χειρότερο μπορεί να σου τύχει.

Ξαφνική αλλαγή προπονητή για τον Άρη Αβάτου με τον οποίο αγωνίζεται ο Νέστος την Κυριακή.

Ο Γιώργος Μαραντάς παραιτήθηκε μετά τον αγώνα κυπέλου με τον Ορφέα Ξάνθης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας η παραίτηση αυτή έγινε δεκτή.

Μακάρι να είναι αυτός ο λόγος και οχι κάτι άλλο.

 

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της ΕΜΥ η πιο δύσκολη μέρα της νέας αυτής κακοκαιρίας είναι το Σάββατο που μπορεί να χιονίσει και ίσως να συμβεί και αυτό.

Απο το απόγευμα της Κυριακής θα αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό του καιρού και να επιστρέφει αργά αλλά σταθερά η καιρική κανονικότητα για την εποχή.

Για την Τρίτη δηλαδή υπάρχει η πρόβλεψη για ηλιοφάνεια και δέκα βαθμούς κελσίου.

Για την ιστορία σας αναφέρω οτι το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει το όνομα ΩΚΕΑΝΙΣ και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα στην διάθεση τους το μεγαλύτερο ζόρι θα το τραβήξει η Αττική που υπάρχει η πρόβλεψη για τριήμερη χιονόπτωση.

Αν βγεί αυτή η πρόβλεψη τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα κυρίως για περιοχές της Νοτίου Ελλάδας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας μέχρι να τα ξαναπούμε , αύριο δηλαδή.

Είμαστε σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας όπως και οτι τα καλύτερα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης